Wyświetl pojedynczy post
Guli
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.03.2010, 09:16
Współpraca polega na zaangażowaniu z obu stron. Więc co was dziwi, że trener czy klub dyskutuje, prosi o radę, pyta o zdanie kibiców na których zawsze może liczyć. Klub nie wynajmuje pociągów, jakby nie skwk to na mecze w Sosnowcu nie byłoby zorganizowanych wyjazdów, gralibyśmy przy jednej trybunie a na większości meczów byłoby 200-300 osób. Wszelkie sprawy organizacyjne powierzane są właśnie skwk bo klub wie, że są to ludzie na których można liczyć a co się ustali to będzie zrealizowane na 100%(takich sytuacji jest wiele) bo skwk to zdanie wszystkich zorganizowanych grup na Wiśle którzy tej Wiśle poświęcają mnóstwo swojego czasu. Sosnowiec, wyjazdy, goszczenie zgód, akcje charytatywne itp. itd.
Trener potrzebował pomocy to ją zawsze dostawał (np. odśnieżanie boiska) bo swoją postawą na to zasłużył. Do kogo mieli się niby zwracać Założyć temat na forum Bądźcie poważni i nie zniżajcie się do poziomu debili takimi dyskusjami!! W skwk przez wiele lat zmieniały się władze, członkowie jedni odchodzili inni przychodzili. To czemu Ty jeszcze tego nie zrobiłeś Ja też nie byłem w skwk teraz jestem i się z tego cieszę. Wiem o sprawach o których na onecie nie wyczytam, żyje nimi, martwię się i robię co mogę żeby w nawet najmniejszy sposób zrobić "coś" dla Wisły. Czego wy oczekujecie?"? Żeby ludzie fanatycznie zapatrzeni w swój klub, akceptowali wszystko i wszystkich, osoby które Wisłę w jakiś sposób hańbili swoimi bardziej lub mniej świadomym działaniami No chyba nie liczyliście na powitanie z kwiatami A niech mu się wiedzie, niech osiąga sukcesy ale na szacunek pracuje się całe życie. TO tak jakbyście z kwiatami i honorami witali na polskiej ziemi Ericke Stainbah która wersje historycznych wydarzeń ma tylko swoją.

Jak jest już taki temat to rozmawiajcie o składzie, pomysłach Kasperczaka a nie o skwk. Ja serdecznie zapraszam do wstąpienia do stowarzyszenia, naprawdę samo członkostwo wiele nie kosztuje, spotkania są sporadyczne ale w konkretnych sprawach a jak będziesz chciał się często udzielać to też się coś znajdzie. Członkostwo zapewnia wam bycie częścią klubu, częścią decyzji, możliwością wyrażenia własnej opinii czy pomysłu. Będziesz mógł zajrzeć do księgowości, sprawdzić ile kasy i na co została wydana, jakie akcje były organizowane bo na forum tego nie wyczytasz. Trener Skorża nam udostępniał swój czas i piłkarzy na wielu spotkaniach, mimo oficjalnych komunikatów ludzie nie zabijali się o to żeby brać w tym udział a szkoda bo taka sytuacja może się szybko nie powtórzyć. Kibice którzy żyją klubem patrzą na ten klub jak na swoją drugą żonę (niektórzy jak na pierwszą ) więc jak ktoś kiedyś opluł czy zwyzywał osobę która jest częścią Ciebie to teraz nie wpadniesz mu w ramiona i flaszki nie postawisz? A nawet masz ochotę dać mu w zęby . Trzeba powiedzieć prawdę jaka jest, nikt nie lubi zkłamywania historii (a w dzisiejszych czasach wielu śmieje się nam w twarz jako Polakom) więc powinniście zrozumieć czemu napisane są fakty, prawda jest prawdą i koniec! Nikt gościa nie obraża, nikt nie każe mu wypier... więc o co wy robicie aferę? Że opisana są fakty? I że chłodno do niego podchodzimy Jak byłby temat "kochamy Cię Heniu" to może wielu by się ucieszyło ale my jako kibice we własnych oczach stalibyśmy się marionetkami, frajerami. Ja kocham swój klub i obrażać go nie pozwolę.

A koleś który pisze o grupie ludzi która ma za dużo wolnego czasu, jest dla mnie zwykłym idiotą, bo czasami nie ma się czasu na nic przez cały tydzień a na Wisłę jak trzeba to się jedzie...
Wisła Kraków