|
Problem w tym ,że w lidze Wisła ma grać bardzo ofensywną taktyką i rozbijać drużyny których gra w większości opiera się na obronie i kontrach. Ma być ultra ofensywna!!!
Wisła Skorży średnio sobie radziła a przecież potencjał ta drużyna ma bardzo duży.
Tylko pierwszy sezon grali fajną piłkę do przodu, taką jak powinni grac w lidze. Potem było coraz gorzej i zdarzały się jedynie przebłyski.
No ale jak gra się 2 defensywnymi pomocnikami to raczej siła ataku jest marna.
Dlatego Skorża to jak na razie dla mnie trener który musi się jeszcze bardzo dużo nauczyć.Tylko dlaczego ma to robić kosztem Wisły ?
Wisła Henia to było coś pięknego. Bardzo ciesze się ,że wrócił. Przynajmniej jest jeszcze szansa na obronienie tytułu co w przypadku zagranicznego trenera raczej byłoby niemożliwe.
Oczywiście drużyna się zmieniła , nie ma Uche,Kosy,Szymka ,Żurawia i Franka którzy prezentowali poziom europejski, niedościgniony dla naszych ligowców. Mamy jednak zawodników z których można dużo wycisnąć i ta drużyna znowu będzie błyszczeć. Potrzebujemy jednak kogoś takiego jak Henio.
W lidze musimy grać ultra ofensywnie
Jeżeli chodzi o sprawy poza boiskowe to za przeproszeniem nie wasza sprawa co było miedzy Cupiałem a Kasperczakiem!!
Wszystko sobie wyjaśnili wiec jest ok. Teraz Kasperczak pracuje u nas i ma 100% poparcia bo liczy się dobro klubu.
Swoją drogą to nigdy na Wiśle nie słyszałem ,żeby śpiewano głośne 'Bogusław Cupiał' .Przecież gość o wiele więcej zrobił dla tego klubu niż nie jeden piłkarz czy trener.
Ale nie częściej się słyszy ,że jest skąpcem i tak w ogóle to chyba mu na Wiśle nie zależy.
Ostatnio edytowane przez MaG* : 16.03.2010 o godz. 12:12.
|