Mixu napisał(a):

Uwierz mi że trochę meczów Wisły widziałem ale to fakt że zacząłem kibicować Wiśle od jej awansu do ekstraklasy, wcześniej nie miałem z tym klubem styczności, gdyż nie mieszkam w Krakowie.
?
|
NIe wnikam
Mixu napisał(a):

|
Wybacz, zapomniałem napisać: "..w ekstraklasie"?
|
Tak jak wielu na tym forum - o gazetach nie wspomnę - wybaczam
Mixu napisał(a):

|
Nie trzeba mieć kompetencji by zobaczyć że przez praktycznie 3 sezony zespół miał jedną udaną rundę, a styl a raczej jego brak przypomina kopanie ziemniaków a nie grę w piłkę. Raczej nie zdawanie sobie z tego sprawy i negowanie by świadczyło o tym że albo się na piłce nie znam albo że jestem kretynem.
|
No cóż nie wnikam - jak dla mnie celem każdego trenera jest przede wszystkim wynik - te Skorża miał. Lech w zeszłym sezonie miał piękny styl, grał czasami porywająco, ofensywnie, Wisłę ograł dwukrotnie, nma koniec zajął 3 miejsce, a Smuda nie podpisał nowego kontraktu.
Mixu napisał(a):

|
Nie byłem a jeśli nawet to co? Zawsze lubiłem Pawełka, i pamiętam że nawet gdy grał w Odrze to sobie myślałem o nim że Wisełka by miała z niego wiele z niego pożytku. Niestety, kierowanie się sympatią a nie forma piłkarza świadczy o braku profesjonalizmy typowego dla polskiej myśli szkoleniowej. Tak jak to było kiedyś z Tomaszem Iwanem czy też całkiem niedawno z Rasiakiem. Nieprawdaż?
|
Zauważ kogo mieliśmy na ławce z bramkarzy - Juszczyk

? Cebanu

Kogo miał wpuścić na bramkę zamiast Pawełka

? NIe jest to chyba równoznaczne z przywiązaniem się do nazwiska - przynajmniej w odniesieniu do Pawełka (z Łobo bym się zgodził)
Oczywiście nie znaczy to, że nie obwiniam Skorży i jego sztabu trenerskiego za to całe zamieszanie z bramkarzami, kompromitujące Wisłę...
Bez urazy
pozdrawiam