Wyświetl pojedynczy post
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2010, 22:55
Również chciałbym złożyć swoje podziękowania dla trenera, dla trenera, którego uważam za bardzo dobrego jak na polskie warunki fachowca. Miał świetne momenty, miał też wpadki. W ostatnim czasie tych lepszych brakowało. Choć nigdy nie odwróciłem się od trenera, muszę stwierdzić, że drużyna nie robi postępów. Nie uważam by winnym w 100% był Maciej, ale widać wyraźnie, że coś już się nie kleiło.

Teraz trochę na inny temat, nie chce pisać 2 postów w 2 różnych działach. Po zwolnieniu Kasperczaka nie ocenialiśmy drużyny czy gra dobrze, czy gra słabo. Ocenialiśmy ją na tle drużyny naszego starego/nowego szkoleniowca. I bardzo cieszę się, że teraz zostanie pokazane, bardzo wyraźnie, jaki wkład w grę naszego zespołu miał trener, a jaki zawodnicy. Jak to było za czasów Henia, czy większą zasługą byli świetni jak na nasze realia piłkarze, czy świetny trener. Teraz obaj dysponują tą samą kadrą, teraz zobaczymy różnice w stylach zespołów Kasperczaka i Skorży. Nie należę do osób krytycznie nastawionych do trenerów, którzy spędzili u nas trochę więcej czasu, bo nie byłem zwolennikiem zwolnienia Petrescu, teraz też nie byłem pewien tej decyzji (chociaż widząc kto go zmienia, doszedłem do wniosków, że może to jest lepsze wyjście), ale na tym forum jest wielu użytkowników, których zdanie w niektórych momentach mocno, za mocno krzywdziły szkoleniowca. Kasperczak nie mógł zapomnieć trenerskiego fachu, więc zobaczymy jakie będą efekty jego pracy (trzymam kciuki), ale oby za kilka lat nie doszło do takiej sytuacji jaką teraz mamy z Danem, który nigdy nie dostał poparcia kibiców, takiego jak dostał Skorża za jego kadencji, a który jest tutaj ustawiony w hierarchii na najwyższym szczeblu.
Życzę trenerowi Skorzy objęcia reprezentacji, lub pracy w zagranicznym klubie. Nie wiem czy chciałby zostać pierw asystentem w jakimś zachodnim klubie i czy znalazłby taką pracę, jednak to chyba jedyna droga Polaka do pracy w mocnym zagranicznym klubie.