Wyświetl pojedynczy post
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2010, 23:45
Wasiu - jak już porównujesz Wisłę Kasperczaka do Wisły Skorży, to weź proszę pod uwagę kilka aspektów. Np. ile kasy na piłkarzy dostawał i wydał Kasperczak i ile dostaje/wydaje Skorża. Jakim składem osobowym dysponował Kasperczak, a jakim Skorża. Policz ilu piłkarzy z podstawowego składu ubyło Kasperczakowi, a ilu sprzedali Skorży i kto przyszedł na ich miejsce. Weź pod uwagę też, że Kasperczak grał na R22 przy kilkunastu tysiącach kibiców i przy megaatmosferze na stadionie, a Skorża z drużyną wlecze się po pustych stadionach Sosnowca i na Nowej Hucie. I jeszcze jedno - bo wspominasz, że Kasper wszystkich po kolei tak w lidze okładał - jakie składy osobowe miały te drużyny i jakie budżety - nie zauważyłeś, że Jagiellonia, Korona, a nawet Sraxa pozatrudniały dość solidnych jak na nasze warunki kopaczy? Kasperczaka lubiłem i ceniłem, Skorżę też ( czas co raz bardziej przeszły przy "też") - ale różnią się oni jeszcze jednym - sposobem odejścia. Kasperczak próbował wydusić każdego należnego i nienależnego centa, a Skorża podał się najpierw do dymisji bez obciążania budżetu - czytaj bez odszkodowania za zerwanie umowy, a później sam zaproponował pracę za niższą pensję. Powiem Wam też dlaczego zostaje mi cień szansy i nadziei co do Skorży - dlatego, że w swojej pracy też czasem popełniam błędy i staram się korzystając z doświadczenia je poprawić. Skorża też popełnił błędy i powinien mieć szansę je poprawić, a to może wzmocnić i jego i Wisełkę. Jestem za tym, żeby dokończył sezon.