Wyświetl pojedynczy post
vodzu91
Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2010, 00:50
Żal mi Nas- kibiców Wisły, żal mi wszystkich kibiców polskich drużyn. Ekstraklasa, tylko z nazwy bo poziom jest na poziomie hmm... śmiesznym? Nie... To raczej paranoja co się dzieje. Możemy wymyślać przeróżnych następców Skorży, ale pewnego poziomu nie przeskoczymy i tyle.

fan01 napisał(a):Wyświetl post
Nie. Ale:
Skorża wystawia w trzech meczach Boguskiego, który przez kontuzje zapomniał, że piłka jest okrągła, bramki są dwie, a graniu w dziada przeszkadzają złośliwi przeciwnicy.
Skorża wymyślił Małeckiego-Egzekutora wolnych, rożnych itp. Tego Małeckiego, który zamiast popatrzyć na ustawienie partnerów zamyka oczy, zmawia paciorek i łoi w góre ile silnik pozwoli, a nuż piłka zderzy się z jakimś ptakiem i spadnie na boisko, zamiast 20 metrów za linią.
Skorża bierze na drugiego bramkarza cypryjskiego Dudka, stawiając na Pawełka, który jest największa niewiadomą polskiej ligi - raz wybroni pilke nie do wybronienia, raz pusci babulca z ktorym poradzilby sobie kuzyn bramkarza trampkarzy Wisły.
Skorża nie potrafi zmotywować Brożka do jakiegokolwiek wysiłku i ambicji, przec co jeden z bylych najlepszych napastnikow naszego kraju staje sie zwyklym szarakiem.
Skorża zahamował talent Marcelo, który z najwiekszego talentu polskiej ligi staje sie coraz gorzym pilkarzem, bez polotu, z coraz wieksza iloscia bledow, z coraz mniejsza iloscia strzelonych bramek.

Nie zwalajcie calej winy na piłkarzy. Mamy ich miernych, nie mamy żadnej ławki, ale nasza liga jest jeszcze mierniejsza, więc z obecnym składem i trenerem z pierwszej półki bylibyśmy co najmniej 10 punktów nad reszta ligi...

PS. i nie chodzi mi o strate 8 (OŚMIU) punktów w 3 (TRZECH) kolejkach, chodzi mi o to, w jaki sposób to zostało uczynione, z kim (a raczej.. z nikim..) i jaki to przynioslo efekt - żaden, zero zmartwien o gre zespolu, jego przyszlosc - liczy sie tylko, czy moja miekka pupa bedzie jeszcze zarabiala na lawce trenerskiej, czy tez bede musial niestety szukac innego pracodawcy
Trudno się z powyższym nie zgodzić- Boguski od początku nie nadaje się dla mnie na piłkarza nawet 2 ligi- sorry takie moje odczucia chodź trochę pkt Wiśle ustrzelił.

Skorża popełnia masę błędów, masę błędów popełniają nasi piłkarze albo... albo nie. Może oni lepiej nie potrafią i to nie jest żadna kwestia motywacji, psychiki czy olewania spotkań czy gwiazdorzenia? Przecież jak ktoś kiedyś bardzo mądrze zauważył ultra posse nemo obligatur?
"Nie płacz, że coś się skończyło, tylko
uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło"

Gabriel García Márquez