Wyświetl pojedynczy post
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2010, 22:59
To co najbardziej kuje w oczy w Wiśle Skorzy to praktycznie brak schematów rozgrywania akcji.
Toczenie piłki w naszym wypadku jest haotyczne, bez pomysłu, oparte na indywidualnych słabych umiejętnościach kopaczy jak i wybijaniu piłki na oślep(może dlatego Skorża chciał wysokiego napastnika?), przy rożnym podaniu do Marcelo (ten odgrywa albo główkuje na bramkę)i w zasadzie tyle.
Bez kitu, KAŻDA drużyna (może z wyjątkiem Legii) ma jakiś pomysł na grę, a u nas?...
Ja od samego początku mówiłem, że Brożek nie jest jakimś wybitnym napastnikiem.
Uważam, że nawet do pięt nie dorasta takiemu Żurawskiego,Kuźbie czy choćby Frankowsiemu.W jego poczynaniach nie ma pewności a raczej przypadek.
A z takim jedynym napastnikiem to co my chcemy osiągnąć?
Jedynym pozytywem tego okienka może być Issa Ba. Wydaje mi się, że tylko on może nam uratowac mistrzostwo, gdy tylko poprawi wytrzymałść. Być może na meczu z Jagą patrzyłem na niego przez różowe okulary ale w jego grze, bo chyba tylko raz stracił piłkę/ głupio zagrał, tak to, fajnie czytał grę, inteligętnie podawał, tylko co miał sam zrobić, zwłaszcza że jest of pomocnikiem a z przodu każdy poruszał się tak, jakby koniecznie nie chciał dostać piłłki? Wymowne było te jego pokazywanie ręką gdy biegł z piłką po lewym skrzydle i pokazywał ręką, by ktoś za nim ruszył - bo nasi kopacze by tylko stali...

To co się dzieję w Wiślę to wina Skorzy i sztabu medycznego (bardziej chodzi o fizjologa).
Dziwny zbieg okoliczności. Włoch przyszedł do Wisły i zaczeła się plaga kontuzji.Wczesniej gdy Bahr, przygotowywał piłkaczy nic złego się nie działo...

Edit:
Dj_Ibutti, czyli co?Sugerujesz, że kopacze grają przeciwko Skorży? Wczesniej jednak potrafili wymienić parę piłek i grac z klepki.Jesli nie, to znaczy że z aktualnym trenerem cofają się w rozwoju
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 13.03.2010 o godz. 23:17.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/