Borinho napisał(a):

|
Raczej z tobą bo człowieku ty mi za gwiazdora robisz gościa co w Francji pozbyli się bez żalu... był na free transfer a ty w nim zbawcę widzisz . Zresztą moje słowa zweryfikuje boisko i zobaczymy kto miał rację ...
|
i to jest własnie najtragicznijesze:
we Francji pozbyto sie gościa z Auxerre,ale nie dlatego, ze był słaby tylko dlatego, że byli od niego jeszcze lepsi.
Kiedy Issa przyszedł do Auxerre w środku pola grał tam już Kahlenberg a zatrudniono też pozyskanego z Olympique Lyon- Pedrettiego.
Ba grał dobrze, ale Kahlenberg (teraz Kahlenberg gra w Wolfsburgu) przewyższał go mniejszą podatnością na kontuzje i szybkością.
Pedretti po niepowodzeniach w Marsylii a potem w Lyonie zaczął pokazywac na co go stac dopiero w Auxerre (wystarczyło ogladać ostatni mecz ze środy - Bordeaux-Auxerre gdzie Pedretti rządził s środku pola).
Kontuzjowany Ba nie miał szans w rywalizacji z takmii zawodnikami środka pola, co każe nam jeszcze raz spojrzeć na poziom polskiej ligi
Jestem przekonany, że spora częśc piłkarzy z Ligue2 byłaby gwiazdami w polskiej kopanej. Dlaczego tam nie szukamy? Finansowe wymagania piłkarzy z Ligue 2, są w zasięgu polskich klubów. A jaka z tego korzyść pokzauje Issa ośmieszający wielokrotnie pilkarzy rywala i... nie mający godnych siebie partnerów w Wisle