mikolaj99 napisał(a):

|
Telebim Bedzie Zasłaniał Widok Kamerze Telewizyjnej !!! Chcącej Pokazac Kibiców Siedzacych Naprzeciwko. !!! To Są Jaja, Chyba Nikt O Tym Nie Pomyslał.
|
Zacznijmy od tego, że główne kamery będą na trybunie zachodniej. W porównaniu do kamery na trybunie wschodniej będą one "wcięte" w trybunę (kilka rzędów krzesełek niżej). Zastanawiam się też czy telebim na trybunie zachodniej w ogóle będzie - w projekcie budowlanym go nie ma, chyba że coś od ogłoszenia przetargu się zmieniło.

P = Platforma dla kamery, jest ich 5
Swoją drogą telebim na trybunie zachodniej powinien wylądować na okrąglaku, świetne miejsce ale oczywiście zasłonięcie fasady tego cudu architektury to dla pana architekta byłaby wielka strata.
Mam jeszcze info od wisla.krakow.pl , na trybunie wschodniej punkty gastronomiczne nie zostały wybudowane. Czy zostaną wykonane nie wiem, na pytanie o tym czy jest to w zakresie GW odpowiedzi nie dostałem. Naprawdę, przy ogłaszaniu przetargu na wnętrze D wypadłoby przypilnować aby zawarto w nim wyposażenie trybuny zachodniej, wybudowanie kiosków gastronomicznych na południowej, wyposażenie (o ile też nie zbudowanie) gastronomii na wschodniej. Tutaj nie ma co rozwlekać tego na wiele przetargów, bo znowu będą jaja, że o czymś zapomniano. Powinni ogłosić jeszcze 2 przetargi, jeden na partnera technologicznego (czyli instalacje i wyposażenie IT), a drugi na dokończenie prac budowlanych i wyposażeniowych wraz z obniżeniem murawy.
Przetargi powinny zostać ogłoszone jednocześnie, tak aby ten na dokończenie prac budowlanych i wyposażeniowych został rozstrzygnięty 2-3 miesiące wcześniej (ogłosić go jako przetarg nieograniczony). Czemu? Te 2 miesiące pozwolą na wykonanie cateringu na 3 trybunach, po czym zacznie się montaż instalacji IT dla 3 trybun (S/E/W), w tym czasie będzie trwać budowa wnętrza trybuny północnej. Gdy tam zakończy się montaż instalacji i wyposażenia będzie można rozgrywać mecze przy 3 trybunach. Wnętrza północnej tak prędko nie wybudują, może to potrwać kilka miesięcy nawet (tam nie ma nic, trzeba wykonać i zalać stropy, podciągnąć instalacje, wybudować pomieszczenia, masa wykończeniówki. Gdy prace będą zaawansowane na tyle aby zacząć montaż IT wejdzie partner technologiczny, wykona je a później tylko wepnie do sieci. Tym sposobem Wisła prędzej wróci na stadion.