banasik napisał(a):

|
Może niejasno się wyraziłem. Z porównaniem Roo do Raula i Inzaghiego chodziło mi generalnie o to, że bez "fajerwerków", super techniki i bezsensownego efekciarstwa można być wspaniałym pilkarzem. Rooney gra najpiękniej, bo... najprościej - zasada 3xP - Przyjąć, Pobiec, Przy.......ić. I ja to kupuje. On łączy to, co każdy napastnik mieć powinien - umiejętność podejmowania decyzji w ułamku sekundy, szybkość, siłę i... "to coś", co wyróżnia napastników wybitnych od szaraków.
|
widzisz, teraz się w pełni z Tobą zgadzam.
banasik napisał(a):

|
A MU niedawno grało bez Rooneya - z Wolverhampton i męczyło się niesamowicie, wprawdzie wygrało 1:0 po golu Scholesa, ale tak siermiężnego MU dawno nie widziałem.
|
O to właśnie mi chodzi. Dlatego uważam że ciężko będzie ManUtd zdobyć Ligę Mistrzów, bo są zbyt uzależnieni od jednego gościa. Co nie zmienia faktu że wolę ich niż np Chelsea, która ma bardziej wyrównany skład, ale mam nadzieję, że popłynie z Interem.
banasik napisał(a):

|
A co do Arsenalu... C'mon... Wszyscy zachwalają Arsenal, pieją z zachwytu nad grą od lat, a ja sie, ****a, pytam, kiedy oni ostatnio coś osiągnęli? Ich głównym "hamulcowym" jest Wenger, który za nic w świecie nie chce wykładać funtów na nowych piłkarzy. Arsenal uzupełniony jednym zawodnikiem na każda pozycję powinien być najlepszy w Anglii, ale nic ponad to.
|
Problemem Arsenalu jest brak doświadczonych zawodników do(tak jak piszesz) każdej formacji. A Wegner musi być świetnym menadżerem skoro co roku zarabia na transferach więcej niż wydaje, a i tak zespół jest w czołówce Premiership i zawsze jest wysoko w Lidze Mistrzów (dla porównania Real, co wydaje mase kasy nie może przejść 1/8, czy Bayern, co fuksem w tym roku jakoś ciągnie).
Kiedyś słyszałem, że jak Arsenal spłaci stadion, rozpocznie inwestycje w kadrę. Jak tak się stanie, i Wegner zachowa swojego "nosa" do zawodników Kanonierzy mogą być naprawdę znaczącą siłą w światowym futbolu. O ile nie największą siłą. Mają stadion, kibiców, zaplecze, trenera, zaplecze w postaci młodzieży na długie lata i tylko brakuje im kilku naprawdę dobrych zawodników. Może 3, góra 4.