FajQ napisał(a):

Daj mi chociaż jeden argument abyś mnie przekonał że hiszpańska jest lepsza.Ja rozumiem ,że jesteś kibicem Realu ale bądź obiektywny.
Real według ciebie gra technicznie ? Strach się bać tej piłki Realu XXI w skoro nie potrafą wygrać z Lyonem.Dziwne że zespoły które grają szybką piłke osiągają w piłce najwięcej. Wyjątkiem jest rzeczywiście Barcelona ale w porównaniu do Realu to oni techniczną piłkę grać potrafią.
|
Real gra technicznie, wystarczy spojrzeć na mecze ligowe, gdzie Merengues grają tydzień w tydzień. Lyon wykorzystał największy mankament Realu - minimalizm i kunktatorstwo - "teraz był słupek, to za 10 minut trafimy" (skąd, my, kibice Wisły to znamy), ale takie zjawisko odbywa się w każdym zespole na świecie, który odczywa pewnośc siebie.
A Barcelona ostatnio wyraźnie pikuje w dół z formą - Ibrahimović w ogóle się nie sprawdził w tym zespole. Kibice Barcy wspominają, że bez Szweda gra ich zespołu jest... szybsza. Ibra to "hamulcowy" który za dużo chce brać na siebie.
A wracając do tematu - Manchester musi wygrać LM, innego faworyta nie widzę, szczególnie, kiedy na boisku jest Rooney, czyli zawodnik najlepszy na świecie. Jeżeli tak dalej pójdzie to Roo zrobi karierę jak Inzaghi, czy Raul - prezentuje bowiem ten sam styl.
HM