Wyświetl pojedynczy post
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2010, 10:09
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Też mi się to wydaje coraz bardziej koniecznością, żeby się wreszcie zaczęli z nami liczyć, bo jak na razie to tak niestety swoimi wypowiedziami jak i co gorsze działaniami plują nam po prostu w twarz. Tylko inną sprawą jest to, że jeśli po raz któryś przyszłoby 50-200 osób na takową demonstrację byłaby to kompromitacja dająca im pretekst do traktowania nas a'la Hutnik.
Problemem w zorganizowaniu takiej demonstracji jest fakt, iż ktś musi taką manifestację zwołać.A nikt nie weźmie odpowiedzialności za ewentualne zniszczenia. Nie idealizowałbym Basztowej tak jak robią to pejsy, bo tak naprawde to byl tylko pretekst do zaakceptowanai tego co i tak bylo postanowione względem Cracovii. Cos jak zatopienie Lusitanii dla USa zeby przystąpic do I wojny Światowej.
Zauważcie, że podbne maifestacje odbywały sie w Łodzi, Bydgoszczy, Świdniku i kilku innych miatach jakich już nie pamietam. Same manifestacje nic nie dały. Albo byla zgoda wśród rządzacych miastem na jakieś działania albo tej zgody nie było. Ja bym prostestował na miejscu mieszkańcow Krakowa w sposób czynny podczas wyboró i nie udzielił mandatu żadnemu z decyzyjnych. Bo to dla mnie kpina , że budują stadionb, a im bliżej końca tym coraz bardziej prawda wychodzi na jaw.Brak zaplecza finansowego, bierność w szukaniu operatora stadionu, brak porozumienia z Wisłą na wynajem tegoż stadionu. Dla mnie to dyletanctwo w daleko posuniętej formie.
Odpowiedz cytując