Wyświetl pojedynczy post
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2010, 15:59
W tej chwili dwie kandydatury wydają się rozsądne . Schaefer ma przede wszystkim doświadczenie i wiek przez co na pewno nie pozwoli sobie na kaprysy naszych gwiazd.Świetne kontakty w Afryce co może zaowocować ciekawymi transferami . Ale przede wszystkim wie jak funkcjonuje profesjonalny klub piłkarski . Zapewne sprowadzi przy Reymonta swoją świtę asystentów , trenerów od przygotowania fizycznego czy bramkarskiego itp.Oczywiście nie zapominajmy , że jest to Niemiec a to kolejna gwarancja , że będzie wymagał pełnego profesjonalizmu zarówno od piłkarzy jak i od "góry" . Porażkami jakie ostatnio sbiera W Arabi nie przejmowałby sie zbytnio bo to tylko moze wyjśc na dobre w Wisle - na pewno nie krzyknie sobie tyle kapuchy co w 2007.
Pomimo , że jak dla mnie Schaefer może być strzałem w 10 licze , że w zarządzie Wisły przewija się nazwisko Piotra Nowaka . Facet który bedzie miał ogromna motywację do pracy. Znając jego mentalność będzie chciał pokazać polskiej myśli szkoleniowej , że na Wisłą też można zrobić wyniki piłkarskie.Po spędzeniu kupy czasu w USA na pewno będzie wiedział jak przygotowac zespół od strony fizycznej oraz mentalnej tudzież psychicznej mając dostęp do najlepszej widzy i technologi .
Jak dla mnie obecnie nie ma sensu wymieniać Skorży na innego trenera niż wyżej wymieniona dwójka . Chyba , że chodzi o jeszcze innego trenera z zagranicy . Jednak jestem zdania , że Skorży należy dać popracować do końca kontraktu . Zanim nowy trener zapozna się z drużyną i jej możliwościami nie wspominając o realiach polskiej piłki kopanej sezone będzie miał się ku końcowi a Wisła będzie z trudem walczyć o udział w pucharach.
Ostatnio edytowane przez Ciastek1 : 09.03.2010 o godz. 16:01.