MatMario napisał(a):

Weszlo.com dziś wychodzi na najbardziej opiniotwórcze źródło informacji piłkarskiej... Nie wiem jak oni sobie to wyobrażają ale ja tego nie widzę.
Kasy brak, bazy treningowej brak, drużyna to szpital i wrzucają w to nowego trenera.
Ja dobrze myśle że w przyszłym tygodniu gramy PP?
|
Rzeczywiście, nie ciężko sobie wyobrazić kto może nas zaszczycić swą osobą. Wszytko przemawia raczej za tym,że będzie to bajkopisarz wizjoner,do tego przeceniający swoje siły i możliwości. Tacy biorą wszystko,bez krytycznego spojrzenia na swoją osobę. Zakochani w sobie bufoni. On będzie mówił i wierzył w LM czy podbój Europy z tym co ma. Wygranie ligi od kopa rzecz jasna. Taki Liczko-Okuka. Ale teraz wypada się zastanowić kto na pewno nie przyjdzie.
- facet co zna się na robocie, ma swój warsztat i wyniki,nawet w niedalekiej przeszłości. Sheffer.Taki kosztuje a nas na taką osobę nie stać.
- młody ambitny trener z zachodu. Na niego nas tez nie stać. On potrzebuje miejsca do wypłynięcia, warunków do pracy. U nas póki co nie ma boiska do treningów,o stadionie,który nie wiadomo kiedy będzie oddany nie wspomnę. Tak osoba z kasy zejdzie,ale musi mieć warunki do pracy.
- Wyjadacz. Taki co ma warsztat,wynik na bieżąco, doświadczenie. Nie mamy na takiego kasy. A taka osoba przyszła by tu tylko dla kasy,bo ani to prestiż,ani szansa zaistnienia w Europie. Widzi co jest grane. On liczy na kasę.
Jednakże jest jeden facet,nawet w moim odczuciu sensowny,tylko trzeba by mu na nutce sentymentalnej pograć. Avram Grant. Facet ma same problemy, leci z ligi, kasy w klubie średnio. Chciał prowadzić naszą kadrę. Tylko,że pewnie z 200 tysięcy na waciki by chciał. A idąc dalej ,dałbym mu kompetencje GM i faceta który by zbudował struktury klubu zawodowego. Był,widział jak to działa w najlepszej lidze świata. Poza tym z takim nazwiskiem i znajomościami zawsze łatwiej.