Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2010, 14:21
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Weszlo.com dziś wychodzi na najbardziej opiniotwórcze źródło informacji piłkarskiej... Nie wiem jak oni sobie to wyobrażają ale ja tego nie widzę.

Kasy brak, bazy treningowej brak, drużyna to szpital i wrzucają w to nowego trenera.

Ja dobrze myśle że w przyszłym tygodniu gramy PP?
Rzeczywiście, nie ciężko sobie wyobrazić kto może nas zaszczycić swą osobą. Wszytko przemawia raczej za tym,że będzie to bajkopisarz wizjoner,do tego przeceniający swoje siły i możliwości. Tacy biorą wszystko,bez krytycznego spojrzenia na swoją osobę. Zakochani w sobie bufoni. On będzie mówił i wierzył w LM czy podbój Europy z tym co ma. Wygranie ligi od kopa rzecz jasna. Taki Liczko-Okuka. Ale teraz wypada się zastanowić kto na pewno nie przyjdzie.

- facet co zna się na robocie, ma swój warsztat i wyniki,nawet w niedalekiej przeszłości. Sheffer.Taki kosztuje a nas na taką osobę nie stać.
- młody ambitny trener z zachodu. Na niego nas tez nie stać. On potrzebuje miejsca do wypłynięcia, warunków do pracy. U nas póki co nie ma boiska do treningów,o stadionie,który nie wiadomo kiedy będzie oddany nie wspomnę. Tak osoba z kasy zejdzie,ale musi mieć warunki do pracy.
- Wyjadacz. Taki co ma warsztat,wynik na bieżąco, doświadczenie. Nie mamy na takiego kasy. A taka osoba przyszła by tu tylko dla kasy,bo ani to prestiż,ani szansa zaistnienia w Europie. Widzi co jest grane. On liczy na kasę.

Jednakże jest jeden facet,nawet w moim odczuciu sensowny,tylko trzeba by mu na nutce sentymentalnej pograć. Avram Grant. Facet ma same problemy, leci z ligi, kasy w klubie średnio. Chciał prowadzić naszą kadrę. Tylko,że pewnie z 200 tysięcy na waciki by chciał. A idąc dalej ,dałbym mu kompetencje GM i faceta który by zbudował struktury klubu zawodowego. Był,widział jak to działa w najlepszej lidze świata. Poza tym z takim nazwiskiem i znajomościami zawsze łatwiej.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.