Tym się kierowałem:
Sezon zasadncizy w lidze fińskiej zmierza powoli ku koncowi. Jednak im bliżej konca tym emocje wieksze. Dzisiejsi rywale walczą o bezposredni awans do fazy play off. Bliżej tego jest drużyna gości gdyż im brakuje tylko 3 pkt. oczko wyżej do odrobienia ma drużyna SaiPy. Stawiam tu na gości gdyż prezentuja w ostatnich meczach wyższą formę. W ostatnim spotkaniu przydażyła im sie wpadka bo przegrali z TPS ale ten zespół także ma o co walczyć. Saipa nei zachwyca Zwycięstow chocby z Jokieritem bardzo skormne a przecież ten zespol jest w totalnym dołku.
Historia spotkan przemawia zdecydowanei za Tappara:
Tappara - SaiPa 2-3 sd

SaiPa - Tappara 1-3

Tappara - SaiPa 6-1

SaiPa - Tappara 2-4
SaiPa wygrała tylko raz i to w dodatku po dogrywce. Jutro zapewnie zoabczymy wspaniale widowisko bo obie druzyny walcza tylko o zwyciestwo i to w regulaminowym czasie gry. Ale zwycięsko wyjdzie Tappara
Analiza początek play off w szwajcarskiej National League. Wydaje mi się że ten mecz ma tylko jednego faworyta, którym jest 3 drużyna sezonu zasadniczego EV Zug. Jej przeciwnikiem będzie 6 drużyna sezonu zasadniczego ZSC Lions, która w ostatnim czasie prezentuje się fatalnie. Na 10 ostatnich meczów wygrali tylko 3 i to z drużynami typu Biel czy Rapperswil. Natomiast mój faworyt ostatnio znakomita passa. Na 10 spotkań u siebie 9 zwycięstw. Widać że forma przyszła w odpowiednim momencie.
W tym sezonie obie drużyny spotkały się 4-krotnie
ZSC Lions vs. EV Zug 4:5 (Po karnych)

EV Zug vs. ZSC Lions 6:4

ZSC Lions vs. EV Zug 4:1

EV Zug vs. ZSC Lions 5:0

Widzimy że u siebie Zug odniósł 2 przekonywujące zwycięstwa, zatem aktualna forma, bezpośredni bilans spotkań oraz własna tafla przekonują mnie że jutro będzie pewne zwycięstwo gospodarzy.