Cytat:
|
Koleś dobrze napisał a Ty widzę nie wiesz albo nie pamiętasz tych lat jak z ligą było naprawdę tragicznie
|
A ja mysle ze prawda lezy po srodku. Brakuje nam w lidze dobrych zespolow, ktore ogrywałyby reszte ligowej stawki dlatego ze juz nie ma tak ze w klubie X gra 5 czy 10 reprezentantow. Juz takie dream teamu nie bedzie w lidze bo Ruch nie sprzeda nikomu Sadloka (tzn nikogo na niego nie stac, to samo z Jodlowcem, Grosikiem itd Co za tym idzie Ci pilkarze nie rozwina sie tak jakby mogli to zrobic w lepszym zespole gdzie bylaby rywalizacja i doswiadczeni koledzy (bo kto w Ruchu moze byc przykladem dla Sadloka, a w Wisle pomoglby mu Głowa). Co za tym idzie w Wisle, Lechu czy Legii graja slabsi pilkarze niz mogliby grac, to przeklada sie na to ze i w pucharach nie zawojujemy (chyba ze znowu bedzie cudowny szczyt formy taki jak mial Lech rok temu), a jak nie istniejemy w pucharach to nikt nie bedzie chcial z za granicy od nas pilkarzy kupowac.
Cala nadzieja lezy w tym ze podniesie sie infrastruktura i zacznie sie inwestowac w kluby. Ja tez mysle ze bedzie coraz lepiej bo od dlugiego czasu trwaja napinki na budowe klubow mocnych ktore cos osiagna w Europie. Takie slowa padały juz w Warszawie (Polonia i Legia), Poznaniu, Gdansku, Wroclawiu no i oczywiscie Wisla tez nie zamierza odpuszczac. Mam nadzieje ze chociaz ze 3 kluby dotrzymaja slowa i zaczna cos robic. A co trzeba robic, jedynie kupowac z za granicy i zaczac zatrudniac fachowcow rowniez z za granicy, bo lepiej dac 3 euro za jakiegos super gracza (wow az sie we lbie nie miesci) niz 3 mln za Jodlowca ktory ch..a gra ale w polskiej lidze ma status gwiazdy. Jestem ciekaw jak to wszystko bedzie wygladac za 3 lata kiedy juz beda stadiony i to pieprzenie prezesow klubow ze bedzie fajnie jak beda stadiony to beda podwaliny pod biznes beda mogly sie spelnic.