Wyświetl pojedynczy post
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2010, 11:45
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
W Argentynie i Brazylii nie mają czesto rónych boisk a też grają. Ale dlatego, że ktoś robi turnieje dla chłopaków,ktoś ich obserwuje, ktoś potrafi ich wysłąć do szkólek piłkarskich( takie kluby jak River czy Boca mają parenascie grup piłkarzy!) Tylko u nas nic sie zawsze nie da. Boisk nie ma, a grać na trawie kolo bloku nie wolno. Ich pilkarze wwieku 16-17 lat sa gotowi do gry na najwyzszym poziomie, Nasi w wieku 22-23 lat sa nadziejami. Raczej winno sie mówić-beznadziejami.

Tylko nie widzisz jednej podstawowej rzeczy kolego ...
U nas po 1 nie ma plaż takich jak w Brazylii gdzie ludzie całymi dniami grają w Piłkę . W Argentynie też warunki pozwalają na grę w piłkę Nożną cały rok . Za tymi idzie świetne przygotowanie motoryczne i techniczne już na starcie czego nasze dzieci nie mają. Poza tymi tam każdy na początku swojego życia myśli by zostać piłkarzem . U nas już nie !!!.
Zamiast tego u nas młodzi grają na Playstation. U nas młodzi wolą palić i zgrywać dorosłych i myśleć o panienkach zamiast zebrać się codziennie i grać w Piłkę Nożną choćby w śniegu czy wynająć sobie salę do gry.
Dlatego w Argentynie i Brazylii co moment rodzą się talenty na każdą pozycje a u nas nie rodzi się żaden talent . U nas się rodzą tylko kopacze na Polską ligę . Bo już nawet na zachodzie nas nie chcą .
Za to pociesze was że przez to że nie mamy sukcesów w Piłce Nożnej to dzięki temu że na Zachodzie nie inwestuje się tyle w Siatkówkę czy Ręczną . Możemy zaistnieć w tych sportach w mniejszym lub większym stopniu . Choć nie da się ukryć że z takiej siatkówki to robi się powoli sport Świetlicowy poza kilkoma wyjątkami Polska, Serbia, Brazylia Włochy , Francja i Azja niestety .....
Ja tam osobiście z Polskiej Piłki Nożnej dawno się wyleczyłem za 15 lat nie doczekałem się w tym kraju talentu na miarę choćby takiego Nedveda ..... . Czyż ten Nedved był wielkiem technikiem nie ale miał duszę serce do gry i wielkie Płuca i niesamowity ciąg na bramkę co dawało mu być świetnym ofensywnym pomocnikiem i to przez wiele lat.
Borinho