|
Co Wy piszecie? Piłkarze chcą zwolnienia Skorży? Chyba Wam się coś poprzewracało w głowach! Przecież to dla nich "dobry wujek", najlepszy trener. Pogada. pośmieje się, pożartuje, w dupę nie daje...
Nie nie, to nie piłkarze...To niestety Pan Maciej utracił kontrolę nad drużyną i nie ma pomysłu, co z tym zrobić. Tłumaczenia, że drużyna jest niezgrana. No Boże mój, odkrywca się znalazł. Tyle to moja 10-letnia córka zdążyła zauważyć. To co on robił na zgrupowaniach?
W ogóle co on robi na treningach w takim razie? Czytaliście wywiad z Alvarezem. Gość napisał, że zostaje po treningach i ćwiczy i robi to z własnej woli, trener mu nie każe. No właśnie, a dlaczego nie każe? Dlaczego nie powie takiemu Łobodzińskiemu, że ma zostać godzinę i ćwiczyć z jakimś obrońcą jedne na jeden.
Dlaczego nie powie Diazowi, że ma zostać godzinę po treningu i ćwiczyć przyjęcie piłki? Dlaczego nie zostanie z Brożkiem, Małeckim i Boguskim i nie potrenują strzałów z dystansu?
Mówi się, że budowanie drużyny zaczyna się od obrony. Ja twierdzę, że od trenera. Dlatego Skorża musi odejść. Jego czas minął, jego wizja gry w piłkę się nie sprawdziła.
Nasi działacze powinni już teraz zacząć intensywnie szukać dobrego, zagranicznego trenera. Wiem, że na to potrzebna jest kasa. Ale to jest inwestycja. Zwróci się, jak zagramy w końcu w LM.
|