|
A nie przyszło Wam czasem do głowy to ,że Maciej Skorża i jego pożal się Boże warsztat trenerski i profesjonalizm w zupełności nie odbiega od całości amatorszczyzny jaką wielopłaszczyznowo możemy obserwować w Naszym klubie.
Tak jak wcześniej pisałem krytycznie o Macieju Skorży (jeszcze przed ostatnimi batami od rywali ligowych a po porażkach jesiennych) to samo podtrzymuje dzisiaj. Maciej Skorża to jest typowy polski trener ,który jak dostanie Odrę Wodzisław to będzie pętał się po dołach no bo taki ma potencjał i on tutaj swoimi "umiejętnościami" nie może nic zrobić, bo zawodników dobrych brak. A przepraszam bardzo czy trener ma tylko wtedy pracować jak dostaje do klubu co tydzień furę nowych piłkarzy za ciężkie pieniądze. A gdzie pole do popisu? Jesteś dobry to rób coś z tego co masz. Dan Petrescu (tak tak ... wiem straszny Petrescu) potrafił zrobić z byle jakiej rumuńskiej drużyny mistrza krajowego i wejść do LM. Skorża to nie jest trener tego pokroju. Co on wie o trenowaniu? W piłkę nie grał, nasiąkł jak tampon polską myślą szkoleniową.... Jak mu dadzą Odrę do trenowania to będzie na poziomie Odry trenował, jak mu dadzą Bełchatów to będzie trenował na poziomie Bełchatowa. Żadnego progresu ogólnego drużyny wynikającego z kunsztu , konceptu trenera. Popatrzcie jak ta drużyna gra teraz a jesteśmy niby po obozie. Widać ,że Skorża nie ma żadnego autorytetu u piłkarzy. Druga sprawa,że piłkarze nawet dobrzy się u Skorży cofają w rozwoju. Marcel, Jirsak, Diaz. Zobaczcie jak Marcelo czy Diaz grali na początku swojego bytności w Polsce. Jak grał Jirsak w Czechach. Coś tu jest nie tak.
Co do zmiany trenera to jest ona konieczna. Problem w tym ,że u nas takiej operacji dobrze przeprowadzić się nie da bo nie ma do tego ludzi. Nam potrzebny jest nie tylko trener z Zachodu ,który czegoś nauczy, wyegzekwuje , spowoduje realny postęp ale także autorytet ,którego pracę popiera klubowa wierchuszka i decydenci. Tak to piłkarzyki zrobią w poprzek i wywalą ohydnego ciemiężyciela. Uwierzcie mi to co oni teraz zarabiają to ich cieszy i raduje i mają głęboko w dupie jakikolwiek rozwój własnych umiejętności. Skorża to już przeszłość jego era się kończy , właśnie leci na ryj z wysokiego konia aby ugrząźć na zawsze w ligowym gnoju. Nowy trener to będzie ,znając życie ,efekt braku jakiejkolwiek polityki naszego klubu.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 06.03.2010 o godz. 13:16.
|