Marszałek napisał(a):

Byłem,jestem za wywaleniem Skorży od dawien dawna. Levadia była dla mnie krytycznym,w który mnależało pozbyć się faceta od razu. Wybronił sie, jego miłośnicy bronili go wszeklimi siłami, ciskając w oponentów,którzy widzieli regeres drużyny wszystkimi epitetami. Zespół gra coraz gorzeej,teraz wręcz fatalnie. Niemniej dogmat o tym,że Skorża jest dobrym trenerem zapewne w głowach co poniktórych ma się dobrze. Dla mnie każdy dzień Skorży w klubie z tą drużyną był i jest dniem straconym. To,że facet jest średnim trenerem było widać od dawna. No i ci jego współpracownicy...
Pytanie teraz, co dalej. Otóż nalezy faceta się pozbyć,aby jest impotencja trenerska nie miała wpływu na nasz zespół,niemniej nie ma na kogo.Ale z drugiej strony zostawienie faceta będzie skutokowało dalszym spadkie mformy w każdym elemencie naszej drużyny. Sytuacja jest patowa.
|
Wyznawców Skorży jest bardzo mało na forum, zwłaszcza po przegranych meczach - a większość jego "obrońców" dostrzegło ten wyboldowany paradoks jak Ty, więc nie rób z siebie proroka. (zostawienie Skorży to chwilowe mniejsze zło)
Dla mnie nie było alternatywy Skorża albo nikt. Ja cały czas mam (miałem) obawy że jak Cupiał pofolguje sobie ze swoimi emocjami to nie tylko stracimy ten sezon ale i następny i wylądujemy jak Polonia Warszawa... Problemem nie jest i nie był Skorża ale Cupiał i jego "emocjonalne " zarządzanie klubem. Chaos i prowizorka a nie profesjonalne kierowanie "firmą" jaką jest klub piłkarski. Broniłem Skorży bo wolałem jego niż 5 trenerów w sezonie i walkę o utrzymanie.
Teraz zostaje odpowiedzieć na pytanie czy Skorża jeszcze steruje Tym okrętem i dopłyniemy przynajmniej do europejskich pucharów?
A Jeśli jest szansa zająć przynajmniej 3 miejsce to niech Skorża zostanie do końca sezonu. A po sezonie powinien już czekać nowy trener. (Może zaczynamy rundę jak Bełchatów na początku sezonu?)
B Jeśli zespół jest rozbity i skłócony wewnętrznie a Skorża nie panuje nad tym, to nie ma na co czekać . Lepszy taki ratownik np. Bobo Kaczmarek niż nikt. Czas ucieka.
PS
Oponentami w sprawie Skorży nie są inni Wiślacy ale Cupiał, więc daruj sobie dziecinne docinki