Wyświetl pojedynczy post
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2010, 22:41
Mam głęboką nadzieję, że kolejna katastrofa w postaci porażki u siebie ze słabiutką Arką, którą Wisła powinna przykładnie pokonać przynajmniej dwoma bramkami, nie odejdzie bez echa. Zmiana trenera jest niezbędna, powtarzałem to wielokrotnie począwszy od tallińskiej klęski.

Dziś jest 226 dzień od porażki z Levadią. W tym czasie przeżyliśmy najgorsze: tę najmniej bolesną porażkę z Lechem w Poznaniu. Tą bardziej bolesną, czyli przegrane derby. I tę najgorszą (w kontekście walki o mistrzostwo) u siebie Legią. Teraz nadeszła porażka u siebie z Arką, drużyną z końca tabeli. Od czasu zdobycia MP2009 bilans wygląda przerażająco, w czterech wyżej wymienionych meczach Wisła strzeliła ZERO bramek. Zero bramek przez 360 minut, czyli przez sześć zegarowych godzin gry.

Po raz kolejny pewnie będę łudził się, że decydenci wreszcie stracą cierpliwość do Skorży. Pozycja lidera jest. Kolejne mistrzostwo Polski byłoby niewątpliwym sukcesem. Ale wkrótce Wisła dorobi się naprawdę dobrego stadionu i wypada by drużyna na nim grająca pokazała się w Europie, bo kibice chcą zobaczyć na Reymonta choćby ten Tottenham, Panathinaikos czy Lazio, a nie tylko w kółko Arkę Gdynia, Piasta Gliwice i Jagiellonię Białystok. Z panem MS Wisła ogranicza swoje szanse do minimum, w lecie znów będzie to samo w eliminacjach pucharów.

Wisła zasługuje na dobrego trenera. I powtarzanie, że nie znajdzie się nikogo lepszego brzmi śmiesznie, jak nigdy dotąd. Obecny trener nie jest w stanie w Krakowie przeskoczyć z poziomu silnej polskiej drużyny do drużyny potrafiącej grać skutecznie z równorzędnymi sobie i nawiązać walkę w Europie. To jego maksimum potencjału na ten moment. Nie obrażajcie go, bo jest dobrym trenerem, ale jeszcze nie dorosłym do piłki na wyższym poziomie, której to Wisła rozpaczliwie potrzebuje.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa