Grzadq napisał(a):

|
rav, nie przekonasz nikogo z tutaj wypowiadających się ludzi, że lepiej przyjąć niedokończonego gniota niż przemęczyć się jeszcze jakąś ilość czasu na Hutniku i odebrać stadion w pełni ukończony. I nawet bycie 2 klasy za Cracovią to nie argument. Wisła po prostu nie może przyjąć niedokończonego stadionu. Co należy zrobić? Trzeba by w końcu, żeby klub zaczął naciskać. Prawda jest taka, że jak nie Wisła to NIKT nie będzie grał na tym stadionie. A jak nikt nie będzie grał na stadionie, to będzie taki szkieletor nr 2; NIK i te sprawy i nikomu w radzie miasta ani prezydentowi taki obrót sytuacji się nie uśmiecha.
|
O to mi właśnie chodzi , że jak się wprowadzimy to zacznie się prawdziwy cyrk i 0 ciśnienia na dokończenie tego bo przecież
a) mogą grać
b)sami nic nie robią
c)są ważniejsze rzeczy
i zamiast klasy elite, będziemy mieli niedokończonego gniota(jako jedyni)
A umowa jest jasna - ma być elite a nie 70 czy 80% z elite a resztą niech się Wisła martwi.
Tu by trzeba zobaczyć jak jest to w innych miastach rozwiązane - czy Amika,Śląsk,Lechia,Legia, też sami mają kończyć budowy, bądź szukać firm do tego - bo jeśli tak nie jest to Majchrowski może nas dalej obrażać ale czy on czy ktoś po nim, będzie musiał ten stadion ukończyć w 100%, bo nie sądzę by miasto mogło sobie pozwolić na olanie inwestycji bądź przeciąganie jej.
Ale to oczywiście tylko moje przypuszczenia bo wiadomo że w tym kraju jest wszystko możliwe.
ps gdzie jasne jest że marzy mi się gra Wisły od lipca już u nas a nie na kurniku w Hucie