Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2010, 10:30
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Lata gry we Francji nie pozostały bez efektu - Niby tylko druga liga ale ile oni mają takich murzinosów.Gość dawał radę i w końcu przeszedł do Ligue 1 - tam mu się nie powiodło ale grac raczej nie zapomniał.
Byle był zdrów i chciało mu się grać(o to się nie martwię bo jak tu nie da rady to w zasadzie może zapomnieć o jeszcze 1 jakimś konkretnym kontrakcie)
Ten przyklad, jak wcześniej przykład Ouattary w Legii wskazuje, że na boiskach drugiej ligi we Francji, czy w amatorskich klubach francuskich znaleźć można ambitnych, dobrze wyszkolonych zawodników, glownie z dawnych francuskich kolonii, dla ktorych piłka nożna jest szansą na ustawienie sie w życiu.
Tym bardziej, że system szkolenia we Francji od mniej więcej dwudziestu lat znakomicie funkcjonuje, a w szkołkach jest coraz więcej ambitnych dzieci imigrantów.
Będąc w ubiegłym roku we Francji, mieszkałem w małym mieście, ktore miało klub w Ligue 2. Chodziłem na mecze z ciekawości. I wielu piłkarzy przewyższało tam poziomem wielu naszych pierwszoligowców
No, ale tam nie szukamy....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując