Cytat:
|
Przypomnę, że jak Skorża miał do dyspozycji Kosowskiego, Zieńczuka, Dudkę (który od Diaza jest lepszy) to jakoś ich poukładać umiał. Aż cała Polska piała z zachwytu, a ręce same składały sie do oklasków jak podziwialiśmy dośrodkowania "na nos", dynamiczne rajdy i przebojowe dryblingi.
|
Popieram w 100%, mając Diaza Sobola i Jirsaka jako środkowych pomocników nie da się po po prostu rozgrywać piłki. Jak już pisałem Skorża nie nakazuję Diazowi podbijać piłkę w środkowej strefie na 10 metrów a Sobolowi grać piłkę na 5 metrów na wysokości penisa. Co gorsza Jirsak udowadnia już po raz nie wiem który że jak nie ma miejscu na boisku jest po prostu zagubiony. Przy takich zagraniach każda taktykę szlak trafi, nawet mimo tego że skrzydłowi nie są najlepszej marki to dzięki środkowej strefie oni po prostu są mniej widoczni niż powinni. Na początku przygody Skorży mieliśmy jeszcze Mauro który potrafił wsiąść tą piłkę od tyłu i porozgryzać, potem chciało mu się co raz to mniej do tego straciliśmy jeszcze Darka Dudkę. Nie ma znaczenia czy przyjdzie Murinho czy Hiddink, bo przecież podań na 5 metrów ich nie nauczy, czy przyjęcia piłki tak aby piłka nie odskakiwała na 3 metry. Co innego można zagrać niż długa piła jeśli każde przyjęcia Diaza w środku pola kończą się niebezpieczeństwem dla naszej bramki ?
Cytat:
|
Pozostaje mieć nadzieje, że Kirm się przebudzi, bo jako jedyny chyba ma potencjał osiągnąć poziom podobny do starych gwiazd.
|
Dla mnie on gra naprawdę dobrze, jeśli środkowa strefa będzie funkcjonować tak jak teraz to będziemy widzieć tylko umiejętności Kirma połowicznie.
Kosowski, Zieńczuk, Baszczyński, Paulista, Dudka, + Mauro. Co łączy te nazwiska ? Wszystkich Skorża chciał mieć w swojej drużynie.
LUDZIE razem z MAURO któremu odechciało się grać straciliśmy w przeciągu 2 lat 5 zaowdników z PIERWSZEGO SKŁADU.
Jak wy oczekujecie dobrej gry kiedy drużyna została osłabiona solidnymi zawodnikami a na ich miejsce przyszli gorsi być może oprócz Kirma.
Dobrze że człowiek który odpowiedzialny był za to już poleciał bo był to Jacek Bednarz który umoczył łącznie ponad 1 mln euro. (Jirsak i Łobo). I nie mówcie mi że Łobo to pomysł Skorży bo kupił go Cupiał z Bednarzem a pozostanie Kosy forsował Skorża.