Wyświetl pojedynczy post
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2010, 17:24
1q2 napisał(a):Wyświetl post
pablo92TSW - ale przyznasz że jest to krytyka często uzasadniona.
Ja nie mam jakiegoś chorego ciśnienia na wynik ,nie odwrócę się od klubu nawet w 3 lidze, tyle że fakty są takie że mamy nadal najwyższy budżet w lidze , ok zdobyliśmy te 2 mistrzostwa i to jest sukces, ale poza tym to jest coraz gorzej i to widać gołym okiem.

Ostatni bilans z Legią i Amicą 1-1-8, bilans wszystkich ważnych meczów z ubiegłej rundy 0-1-4 i 1 gol strzelony,klęska sportowa i finansowa w pucharach - jak komuś wystarczają wymęczone wygrane z Piastem i Odrą to ok. Gdzie ot też nie jest tak jak choćby za Kaspra, gdzie i 1-5 bodajże nam się z Legią trafiło, tyle że to były wypadki przy pracy, które potem mogliśmy sobie odbić.

Teraz to widzę że wygranie z Amiką i Legią graniczy z niemożliwością a jak tak dalej pójdzie to i dojdzie do chyba największego upokorzenia jakie kibic Wisły może doznać, czyli kolejnej wtopy z parchami.
Niech oni najpierw zrobią coś takiego co wszystkim krytykom zamknie gęby, szczególnie że wymagania na prawdę nie są duże.

Oczywiście, napisałem już, że krytyka jest potrzebna, ale bez przesady, bo to już podchodzi pod paranoję. Zdaniem niektórych tutaj powinniśmy wygrywać każdy mecz, ale tak się nie da. Nawet Barcelona czy Real z nieporównywalnie silniejszym składem czasem zalicza wpadki (czynników jest wiele: słabsza dyspozycja, pech, mentalne podejście do meczu).

Co do meczy z Lechem czy Legią zgadzam się, już dawno zauważyłem, że mamy duże problemy z lepszymi zespołami w naszej słabej lidze, ba od pewnego czasu nie możemy z nimi wygrać i również mnie to niepokoi. Natomiast co do tego budżetu... Wydaje mi się, że Lech lepiej te swoje pieniądze wykorzystuje, chociaż uważam, że za którymś razem się już przejadą na tym i też zaczną być ostrożniejsi. Za tego Zapotoke płacili coś? Teraz sobie nie mogę przypomnieć, a faktem jest, ze on raczej nie gra zwłaszcza teraz gdy sprowadzili tego Krivetsa.

Z kolei my przez to oszczędzanie wychodzimy zdecydowanie na plus z piłkarzami darmowymi. Takim przykładem jest np. Marcelo, na którym jak wiadomo Wisła ubije dobry interes.

Wracając do tematu. Ja nie jestem przeciwny krytyce która spada na piłkarzy, bo często na nia zasługują, ale apeluje o odrobinę wytrwałości i spokoju, bo na prawdę gdy czasem czytam posty niektórych forumowiczów, którzy już zbudowali sobie nową jedenastkę wg. transfmarkt i filmików na youtube to mi ręce opadają...
Ostatnio edytowane przez pablo92TSW : 02.03.2010 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując