darek olszówka napisał(a):

Podsumowując odpowiedź:
1. Nie wiadomo nadal kiedy zamówienie/zamówienia na monitoring, kołowroty, it i kto za to zapłaci.
2. Trybuna północna po zabezpieczeniu środków, czyli ich obecnie nie ma i nie wiadomo kto ma zapłacić, miasto czy użytkownik. Czyli szukają środków, operatora lub użytkownika (Wisła), który zapłaci...
3. Nie będzie konkursu i konsultacji na krzesełka. Kolory i kształty jak na poprzednich. Więc już bez wzorów.
4. Wykończenie "beton barwiony" wg projektu.
5. Zabezpieczenie sektora gości wg wymogów PZPN.
6. Nie będzie osobnych wejść dla przyjezdnych... Zależne od sposobu obsługi meczu.
7. Umowy jawne.
8. Nie przewidują maskowania elementów wentylacyjnych.
9. Realizacja oświetlenia zgodnie z projektem, więc pewnie będą tylko jupitery na stadionie i nie będzie iluminacji zew. z nazwą stadionu.
10. Nie będzie wyposażenia pomieszczeń, czyli to będzie musiał zrobić i zapłacić operator lub użytkownik.
11. Projekt zachodniej 80%. Zgodnie z wcześniejszą odpowiedzią do kwietnia ma być przekazany cały projekt.
12. Stadion gotowy w lipcu... już to widzę jak nie ma jeszcze:
- całego projektu,
- harmonogramu pracy,
- terminów zamówień i realizacji monitoringu, kolowrotów, it,
- środków na wykończenie D i powyższe,
- operatora, który ma przejąć stadion i zapłacić za wykończenie (termin szukania operatora upłynał 28 lutego zgodnie z wcześniejszą odpowiedzią, i nadal go nie ma, a miasto traktuję Wisłę jako użytkownika/operatora, więc jak go nie będzie to Wisła będzie musiała zapłacić za to wszystko),
Jeśli nie będzie środków na dokończenie budowy tzn. jak miasto nie wyłoży pieniędzy i będzie liczyć na znalezienie sponsora, operatora lub Wisłe, że to sfinansują (co jest nierealne!), to stadion może będzie gotowy w lipcu.. ale bez zarządcy, nie wykończony i w stanie surowym, o klasie ELITE nie wspominjąc.
|
Ja mam wrażenie, że budowa tego stadionu pod względem formalności i planowania o 100 lat przerosła inwestora. Nie wiedzą co budują, jak budują, najpierw mówią że wykonawca nie wyposaży nawet szatni i niezbędnego zaplecza medialnego, a chwilę później że odda go jako ELITE.
Jedyne co mi się ciśnie na usta to "ja.......ę". A po drugiej stronie błoń wszystko zapięte jest na ostatni guzik.