WislaOnly napisał(a):

|
Oj Wiecie, marzy mi się, żeby nasza Wisełka stała na poziomie organizacyjnym i sportowym takim jak prezentuje np. CELTIC. Tam wszystko jest wiadomo z góry, brakuje napastnika- kupują napastnika, wykładają kasę na niezłych młodych zawodników i zarabiają. Tak generalnie funkcjonuje większość klubów francuskich, a liga francuska stoi na wysokim poziomie. Dlaczego u nas się tak nie da?:( Mam nadzieje, że jak powstanie stadion i centrum treningowe (są jakieś plany?) to coś się ruszy, bo na razie nędza i marazm, aż szkoda tegorocznej edycji europejskich pucharów.
|
No tak, ale w Celticu przyszedł cudotwórca, kliknął 2 przyciski i stało sie?
NIE KU***!
Przez kilka lat mielismy druzyny utworzoną przez najlepszych ligowców, i oni grali na swoim poziomie i reprezentowali pewien styl. Niestety upłynęło troszke wody w Wiśle, i juz nie sa tak szybcy tak niezli jak byli kiedyś. W tym momencie, na miejsce starych wyjadaczy przychodzą młodzi zawodnicy, wychowankowie. Etap ten jest powolny, gdyz nie mozna calej druzyny od razu wymienic. (Orest Lenczyk ktorego uwazam za dobrego trenera powiedział że jak grali z juniorkami Dynama Kijów, to 10 z nich by wział i by mieli plac w jego zespole.)
A czy my mamy takich juniorów, którzy od razu uzupełnia druzyne? Niech kazdy sam sobie odpowie na to pytanie.
Jeśli takich graczy NIE MA, to starych wyjadaczy zastepuje sie innymi wyjadaczami. A co jesli na takich wyjadaczy nie ma pieniedzy? Wtedy sie szuka WOLNYCH zawodnikow, ktorzy skoro są WOLNI najwidoczniej są słabsi od zawodnikow majacych kontrakty. Oczywiscie licze ze taki Issa Ba, nie bedzie hitem meczu z PGE tylko bedzie naszym motorem napędowym. Przykład Marcelo pokazuje ze da sie sciagnac za darmo wolnych zawodnikow. TYlko ile czasu mozna jechac na jednym farmazonie? Udało sie 2 dobrych, to nie znaczy ze reszta zawodnikow z karta na ręce bedzie rownie ciekawa.
Dlatego jesli ma mi zalezec na budowaniu polityki transferowej klubu, i odpowiednich pionów szkoleniowych, jestem swiadom tego ze nie bedzie to trwało rok czy dwa tylko z 10 lat. I jestem świadom tego ze bedzie w ch** męki by przez to przejsc. I to nie byle porażka z Gks Bełchatów.
Pamietajmy ze mamy 8 zawodnikow kontuzjowanych !! I to nie byle jakich, tylko zawodnikow wzmacniajacych skład.
Nie ogladajcie Barcelony i Realu, to zrozumiecie polską pilkę.24 liga w Europie, a wy oczekujecie cudów na kiju