Wyświetl pojedynczy post
Lewy'88
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2010, 20:45
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
ok zastosuję się do Twojej propozycji

jeszcze jedno, pasowałoby mi aby trening rozbić na 3 dni, a nie chciałbym robic systemem aba bab... masz jakiś pomysł na 3 dzień? można wplątać jakieś łatwiejsze ćwiczenie np francuzy albo na bicepsy. Byłbym wdzięczny abyś mi coś zaproponował na 3 dzień treningowy

i tak dzięki już za wielką pomoc!

Jasne że możesz tylko musisz mieć te ćwiczenia bazowe i idea jest taka że im mniej dodatków, tym lepiej więc tak w planie A masz już pompki na poręczach na triceps więc w 3 dniu nie jest francuz potrzebny wystarczy biceps. Ale być może będzie tak że już po ćwiczeniach bazowych będziesz silnie czuł bic, wtedy możesz odpuścić ten "dodatek"
-Przysiad 5x5
-Wyciskanie 5x5
-Wiosłowanie 5x5
-uginanie ramion ze sztanga 5x5

a i przy robieniu pompek na poręczach warto pamiętać, że jak ta seria ma być na triceps to ręce prostuj do końca i trzymaj je przy tułowiu (wtedy najlepiej triceps pracuje) bo gdy pochylisz tułów lekko do przodu i nie będziesz wykonywał pełnego wyprostu, wtedy będzie mocniej pracowała klata a triceps odciążysz. I jak będziesz czuł że nie dajesz rady na tym 5x5 to nie męcz się, bo to bardzo ciężki trening i trzeba być na niego dobrze przygotowanym. Wtedy rozsądnie zabrać się za FBW texas method, on doskonale przygotowuje do 5x5 żeby można było w pełni wykorzystać jego potencjał. Jak tak będzie to wal na priv albo pisz w temacie, postaramy się ułożyć coś nowego tylko że trochę mnie nie będzie na forum teraz bo mam dużo nauki i ogólnie zajeb a jak nie ja to inne osoby w temacie napewno coś doradzą pozdro
Odpowiedz cytując