pan Dudi napisał(a):

|
Długo jeszcze będziesz bronił Maciusia? Będziesz mówił, że jest ok, kiedy jest kurewsko daleko do ok? Usprawiedliwiać pechem można jeden mecz, ale nie ****a sytuację, kiedy drużyna nie ma żadnego charakteru. Chciałem wbić na forum z komórki ze stadionu, żeby pozdrowić serdecznie Skorżofili, ale jednak dałem sobie spokój, bo uznałem, że nie ma sensu. Jednak Twój post skłonił mnie teraz do napisania swojego zdania, bo nie mogę uwierzyć, że są jeszcze ludzie, którzy potrafią powiedzieć ciepłe słowo na temat naszego trenera. Podajesz statystyki, ale najważniejsza z nich, taka, która się liczy, jest na naszą niekorzyść i tylko to się liczy. To nie jest sport wg Jerzego Engela, że mieliśmy więcej rogów, to wygrywamy. ****a, 2 obozy po 2 tygodnie każdy, sparingi z mocnymi klubami i ja się pytam- po ****, jak się nie potrafi wygrać z zasranym Bełchatowem nie pokazując słownie NIC, może z jedna akcja się udała i to też raczej dzięki umiejętnościom indywidualnym, niż pomysłom danym przez trenera. Rzygać się chce i tyle.
|
No chyba jednak Oldpara nie jest jedynym. Nie ma co się podniecać jednym meczem na początku rundy po ciężkich z założenia przygotowaniach zimowych, które budują wytrzymałość na cały rok do następnej zimy. Nie ważne jak się zaczyna ale jak kończy mówi przysłowie i taka jest prawda bo prawdziwą weryfikacją dla Skorży będzie to czy obroni mistrza i co Wisła pokaże w europucharach na jesieni. Jesteśmy w sytuacji w jakiej jesteśmy (zespół przetrzewiony kontuzjami, są nowi zawodnicy którzy muszą załapać styl gry Wisły, inni muszą odzyskać świeżość). Tu nie trzeba być Skorżofilem by podać argumenty na jego obronę. Daleko mi w obecnej sytuacji (po odpadnięciu z Levadią) do bycia Skorżofilem, sam mam do niego niepewność co czas pokaże, czy pozostawienie go na stanowisku przez Cupiała okaże się słuszne (Jedno co pewne to w tym momencie nie ma lepszego od Skorży w Polsce), ale nie można wydawać tak dalekoidących wniosków po 1 meczu na początku rundy. Czas pokaże czy Skorża zasłużył sobie na zaufanie Cupiała.