|
Noi co teraz wierzycie w to co pisał maci0s
Jak udało nam się dowiedzieć, Stephen Makinwa pojawił się dzisiaj na krakowskich Balicach. Z lotniska odebrał go kierownik drużyny - Ryszard Czerwiec. Panowie natychmiast skierowali się ku wyjściu, wsiedli w auto i odjechali w kierunku Myślenic.
Zawodnik przejdzie tam szereg testów medycznych - to one ostatecznie zadecydują czy podpisze kontrakt z klubem Mistrza Polski.
Ostatnią kwestią porozumienia pomiędzy klubami pozostaje klauzula pierwokupu, a raczej jej wysokość. Zawodnik został uznany za niepotrzebnego drużynie, jednak Rzymianie nie zamierzają oddać go za darmo. Na proponowane przez Wisłę 400tysięcy euro, Lazio odpowiedziało milionem. Negocjacje w tej sprawie prowadzi Dyrektor Wykonawczy, Jakub Jarosz. Pozostaje on w ścisłym kontakcie z Panem Bogusławem Cupiałem, dzięki którego dobrodziejstwu Wisła znowu ruszyła do transferowej ofensywy
Pragniemy również zdementować informacje, jakoby Pan Bogusław Cupiał wściekł się po meczu z Zagłębiem Sosnowiec. Lista potencjalnych kandydatów do wzmocnienia formacji ataku została przedstawiona Bossowi krakowskiej Wisły podczas spotkania z trenerem Skorżą, w Myślenicach. Zgoda na rozpoczęcie rozmów została wyrażona już wcześniej.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki
"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."
"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
|