|
Bardzo dobry występ naszych biegaczek. To co zrobiła Justyna, to jest po prostu inna liga ... rewelacja!!!
Mimo to jednak podchodzę ostrożnie do biegu na 30km, bo obawiam się, że na Bjoergen nie będzie mocnych.
Justyna jest oczywiście w świetnej formie i z pewnością zostawi w tyle ogromne rzesze zawodniczek, bo je po prostu zamęczy, ale układ tych tras wymaga dodatkowo świetnej techniki. I tu będzie zyskiwać Bjoergen. Jestem pełna podziwu dla Justyny, ale trzeba przyznać, że te Igrzyska pokazały, że ma braki techniczne przede wszystkim na zjazdach, które to nie pozwalają jej na dorównanie Bjoergen. Z drugiej strony może Marit na tak długim dystansie jednak nie wytrzyma biegu w tempie Justyny ...
A tak na marginesie - nie lubię teorii spiskowych, w tej całej - nazwijmy to - "aferze astmatyczek" drażni mnie bardzo brak konkretów, np. jaki lek dokładnie zażywa Marit, czy on nadal jest zakazany (bo słyszałam też wersję, iż każda biegaczka może go zażywać od stycznia tego roku), jak on oddziałuje na osobę zdrową, itd., natomiast widok Marit po ukończeniu dzisiejszego biegu, która z jednej strony wypracowuje taką przewagę, a z drugiej w ogóle, ale to - w ogóle nie jest zmęczona - był naprawdę zadziwiający ...
|