Wyświetl pojedynczy post
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2010, 22:21
Czytając z przymrużeniem oka ostatnie wypowiedzi zaczynam dochodzić do wniosku, czy najlepszym rozwiązaniem nie byłaby jakaś nagła zła sytuacja, która dotknęłaby nasz klub. Kiedy czytam te wypowiedzi, narzekania, że jest źle, że nie mamy ŻADNYCH wzmocnień, że co okienko jest to samo.
Ja wam tylko chcę przypomnieć, ze z każdym okienkiem pozyskujemy zawodników. Nie istotne jest to, czy za darmo, czy też nie. Mimo wszystko jednak ich pozyskujemy !

Jeśli tak lamentujecie, że jest źle, to proszę spojrzeć na tabelę !
Nie przez przypadek jesteśmy na pierwszym miejscu. I nie tłumaczcie mi, że w bezpośrednim starciu z Legią czy Lechem jesteśmy słabsi. Tutaj bynajmniej nie chodzi o umiejętności naszych zawodników. Tu chodzi o presję, jaką na nich wywierano za każdym razem, gdy do takiego spotkania dochodziło. Wielka niewiadoma, forma mistrzów polski. Jak się spiszą, czy pokonają odwiecznego rywala w walce o tytuł mistrza polski. Wszystkie afisze prasowe wywierające dodatkową presję na naszych zawodnikach. To wszystko siedzi w ich psychice i naprawdę nie jest łatwo o tym zapomnieć. W/w zespoły nie grają pod taką presją jak Mistrz Polski, czyli nasza Wisła.
Jednym i drugim czasami przydałaby się odrobina ochłonięcia. Dobrze, że wiosna idzie, na spacerek będzie można wyjść DOTLENIĆ się, odpocząć od spekulacji prasowych i wiecznego pie*dolenia, że jest źle tylko dlatego, że Lech pozyskał zawodnika z czołowego klubu Ligi Białoruskiej, a Legia byłego piłkarza Manchesteru United. To nie nazwiska a umiejętności grają na boisku, pamiętajcie.

Ktoś wcześniej napisał, że piłkarze Wisły tworzą KOLEKTYW. Całkowicie się z tym zgadzam, w naszej drużynie panuje rodzinna, sielankowa atmosfera, bez żadnych większych konfliktów na linii piłkarz - trener, czy piłkarz - piłkarz. To się ceni, naprawdę. Nie w każdym klubie tak jest.
Suma sumarum co poniektórym i tak będzie mało...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując