Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2010, 17:28
zimiok napisał(a):Wyświetl post
Po czwarte to uważam przytoczone przez Ziemkiewicza przepisy za skandaliczne, a moim celem było pokazanie, że może warto dyskutować również o dobrej woli rządu.
To może zacznijmy oceniać rząd PiS na podstawie deklarowanych przez niego chęci?

Nigdy żadnego rządu nie oceniano na podstawie deklaracji. Ja wiem, że to wybija fanom PO bodaj jedyny argument za rządem, którego jest współzałożycielem, niemniej - takie są fakty.

A pomysły jak te przeze mnie wymienione trzeba ostrzeliwać już na etapie projektów. Zauważ, że jest to wspólny projekt SLD i PO, więc istnieje możliwość odrzucenia veta prezydenta.
Szczęście w nieszczęściu - większość projektów tego rządu nigdy nie doczeka się realizacji - inaczej poziom absurdu w naszym kraju przekroczyłby późny PRL. Wystarczy spojrzeć, ile szkód wyrządzili jedną ustawą hazardową, a to przecież nie koniec - są spore szanse, że KE weźmie się za ten niewydarzony projekt i przywali nam taki domiar, że szkoda gadać. Grecy przerabiali to samo.
Biorąc to wszystko pod uwagę cieszy fakt, że ustawa w zamyśle ułatwiająca zakładanie nowych firm tylko nieznacznie ten proces wydłużyła.

Nie miej do mnie pretensji - tym co napisałeś nie kwalifikujesz się u mnie wyżej niż przeciętny onetowiec. Kryterium stosuję bardzo proste - czy ktoś pomyślał, zanim cokolwiek napisał, czy po prostu postanowił się odegrać za krytykę ukochanej partii. Zresztą - sam emocjonalny stosunek do polityki jest już dyskwalifikujący.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!