zimiok napisał(a):

|
Cytat za wolfy z tegoż tematu z dnia 06.02.2010 " Dyskutowanie o dobrej czy złej woli rządu to akurat zajęcie, na które nie chciałbym w ogóle tracić czasu."
|
Widzisz, Twój problem polega na tym, że nie potrafisz wyłapać kontekstu wypowiedzi. Kiedy Mareq pisał, że sam fakt wzięcia się rządu za projekt ustawy należy brać za dobrą monetę, ja protestowałem twierdząc, że to może być kuriozalny bubel. Powyższy przykład pokazuje tylko, że miałem rację. Z ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie zrobiono twór, który umożliwia
odbieranie rodzicom dzieci bez wyroku sądowego.
Tylko, że żeby takie niuanse wyłapać trzeba rozumieć, co się czyta. Ja wiem, że dla wyborcy PO jest to umiejętność wybitnie niewskazana (stąd pewnie odwoływanie się do 16-letniego elektoratu, co po nałożeniu na badania dotyczące poziomu rozumienia tekstu czytanego nabiera dodatkowego sensu

).
Ale nie przejmuj się - na onecie Cię docenią. Tam nie liczy się sens, byle fajnie brzmiało.
P.S. A tak w ogóle, poza tematem - co chciałeś osiągnąć wyrywając
jedno zdanie z kontekstu? Pomijam już, że to była zwykła (fakt - nieudolna) próba ataku ad personam, w żaden sposób nie odnosząca się do sensu tego, co napisałem.