Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2010, 21:23
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Jakby to bylo takie proste to Porto czy Benfica albo FC Kopenhaga nie mialby problemów z osiagnieciem 50-60% frekwencji w lidze. A sa to kluby, ktore w ostatnich latach rywalizowaly jak rowny z rownym np. z Man U (Porto nawet wygralo LM). Na jedna runde sie złapią. Na druga połowa, na trzecia tylko Ci, którzy naprawde lubią piłkę nożną.. A jak sie nic nie zmieni w zomowskiej mentalnosci tych komunistów to i Ci dadza sobie spokój.
Nie znam struktury społecznej Portugalczyków ale sądzę,że do Porto niekoniecznie zjeżdża dużo"chłopców i dziewcząt chcących robić karierę". To do takich przybyszy w Warszawie jest adresowany produkt o nazwie TVN i pochodne. Poza tym ci zacni kibice nie idą na mecz,tylko aby się spotkać,zjeść coś. To będzie rozrywka w zasięgu ich ręki. Malo ich interesuje czy Legia będzie grać w LE czy w LM. I tak Walterowa drużyna ma taki potencjał,że spokojnie w czubie ligi będzie. A i do eliminacji jakiś pucharów kiedyś się załapie.

Może objaśnię. Zacny kibic - gość z brzuszkiem,wąsem, przyjezdny,dziecko,30 letni kredyt na karku na jakieś m2 na Mokotowie.Żona jakaś piękność pod warszawska,plus samochód na kredyt. Zero wrażliwości,europejczykpoprawny politycznie. Taki do teatru nie chodzi,bo po co?Na taki target poluje i hoduje sobie Walter. Mam nadzieje,że troszkę przybliżyłem o co mi chodzi. On tylko musi wyrobić w nich modę na pokazywanie się na Legii. Nic więcej.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.02.2010 o godz. 21:27.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując