Cytat:
Alarm dla Ruchu! Licencja zagrożona

Czy w przyszłym sezonie na Cichej nadal będzie gościć ekstraklasa? Fot. Joanna Żmijewska /INTERIA.PL
34 minuty temu
Ruch Chorzów może podzielić los ŁKS i nie dostać licencji na grę w ekstraklasie w przyszłym sezonie - alarmuje "Przegląd Sportowy"
Według gazety finanse śląskiego klubu zbadają w poniedziałek dwaj audytorzy. Zdaniem przewodniczącego komisji licencyjnej PZPN Ruch utrudnia dostęp do informacji o faktycznej sytuacji finansowej spółki. - Dopiero przedwczoraj dostaliśmy zawiadomienie w tej sprawie - bronią się przy Cichej. Przymusowej kontroli jednak i tak nie unikną.
"Chorzowianom raczej nie grozi odebranie lub zawieszenie licencji jeszcze w tym sezonie. Ale niebawem muszą złożyć wniosek o dopuszczenie do rozgrywek ekstraklasy w sezonie 2010/2011. W przypadku ŁKS już pokazaliśmy, że lekceważenie obowiązków dotyczących przygotowania się do procedury, może skończyć się źle" - cytuje "PS" jednego z członków komisji.
PZPN sprawą zajęła się, gdy piłkarze - w proteście przeciwko zaległościom finansowym - opóźnili wyjazd na obóz do Bielska-Białej. Skarżyli się wówczas, że ostatnie wypłaty dostali za październik. Ponadto Ruch - choć się do tego długu nie przyznaje - ma zaległości wobec ZUS-u na 3,1 miliona złotych.
|
Wiem że to jakby lichwiartstwo ale może zapytać by jeszcze raz Ruch o Sobiecha. Ten gracz idealnie pasowałby do koncepcji naszego trenera? Może trochę obniżą żądania. Jeżeli byliśmy w stanie zaoferować za Nowaka około 500k?
Ciekawe czy rzeczywiście Ruch podyktował cenę nie do przyjęcia. Ale myślę, że za 2,5 mil zlotych spokojnie Sobiech jest do wyciągnięcia. Jeszcze nieskończone 20 lat. Chłopak prezentuje się naprawdę solidnie i myślę, że miałby szansę wywalczyć miejsce w podstawowej jedenastce.