Wyświetl pojedynczy post
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2010, 17:10
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Chwila chwila chwila, po sparingu chcesz oceniać piłkarza(Sakaliev to powinna byćgwiazda, w 5 sparingach Arki przed sezonem strzelił 11 bramek) ?

Co do drugiej belgijskiej to jak na lige o statusie półamatorskim nie jest to wielki wyczyn. Dodatkowo bramki tam strzelał przed 3 laty tak więc...
W ManU zaś właśnie po to został kupiony by zagrać w dwóch pokazowych meczach w trakcie tournée po Chinach, oprócz tego zagrał jeszcze w meczu z Romą o nic(dodam że w tym meczu nie zachwycił) i jednym ligowym. Więc śmiało można powiedzieć że kupili go tylko po to by posadzić na ławce i wyjmować gdy mają do sprzedania X koszulek

Ja zanim podjąłbym się oceny jakiegokolwiek zawodnika to lubię obejrzeć go w 3-5 meczach o stawkę. Czy on jest dobry czy nie: nie wiem bo go nie widziałem, a argument że był(bo przecież nie grał) w ManU jest dla mnie żadnym argumentem. Jeśli zaś Urban go zostawi to znaczy że chłopak nic nie umie, Urban odstrzeliwuje tylko dobrych graczy.
A jaki status ma nasza liga? Profesjonalna, to ona jest tylko na papierze. Poza tym w żadnym tournee po Chinach nie brał udziału, więc nie twórz nowej rzeczywistości.

A pierwsze zdanie... hmmm... po czymś chyba muszę. A skoro wg Ciebie się nie da, to po co na całym świecie testuje się piłkarzy, skoro nie da się ich ocenić po tym, co pokazują na sparingach?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując