Buziek_LG napisał(a):

|
Pytanie zasadnicze dla kogo miałby ten stadion zostać zbudowany ?
|
Rozumiem, że "pijesz" do ilości widzów Polonii. To prawda - z Legią pod tym względem jeszcze przez długie lata będziemy przegrywać. Sympatie kibicowskie w Warszawie i na Mazowszu są dla KSP druzgocące (nie znam danych - osądzam po znajomych).
Odpowiadając na Twoje pytanie powiem - dla kibiców sukcesu. Bo od tego się zaczyna. Zawsze lubiłem Polonię, ale przez długie lata nie wierzyłem w jej potencjał. Dlatego jakieś 10 lat temu zostałem kibicem sukcesu Wisły i dlatego parę lat później znalazłem się na tym forum. Bo wierzyłem w potencjał Wisły, w to że ten klub będzie naszym polskim Bayernem Monachium (przy zachowaniu odpowiedniej skali). Dalej bardzo lubię Wisłę, ale od dwóch lat zacząłem dostrzegać potencjał KSP. Na trybunach można spotkać "przypadkowych" ludzi, którzy za bardzo nie wiedzą o co chodzi, ale po jakimś czasie, po strzelonej bramce widać, że zaczynają się emocjonować i przeżywać kolejne sytuacje. Co prawda ci "z przypadku" szybko odpływają po obejrzeniu marnego widowiska i po przegranej, ale gdyby policzyć tych, co przez ostatnie półtora roku choć raz przyszli na K6, zaręczam, że zebrałaby się liczna grupa. Właśnie dla nich potrzebny jest nowy fajny stadion - jak będą mieli wybór między Ł3 a K6, to liczę że wybiorą (trochę przez sentyment) Konwiktorską. Nie muszą wcale być fanatyczni, aby "zrobić" frekwencję - zobacz na mecz z NAC Breda - nie można było dostać biletów przed meczem, a to była raptem 3 runda kwalifikacji Ligi Europejskiej...