Wyświetl pojedynczy post
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2010, 12:33
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Tak się dziś sprzedaje filmy :/ . Zwiastun bardzo zręcznie zrobiony, dobrze łączy muzykę z poszczególnymi kadrami, jest intensywny, ale wątpię żeby Starcie Tytanów było chociażby przyzwoitym filmem. Widziałem drugi, dłuższy trailer. Niestety w dużej części powtarza efektowną sekwencję z pierwszego trailera, natomiast nowe elementy są zdecydowanie słabsze. Co prowadzi mnie do przeświadczenia, że ten trailer to wszystko co dało się wycisnąć z tego filmu. Poza tym obejrzyjcie ten trailer jeszcze raz, ale bez muzyki- nie robi już takiego wrażenia. Jak dla mnie szykuje się kolejna wtopa na miarę Króla Artura, czy 300, ale chociaż ma szansę być lepszym filmem od oryginału( niestety nie jest to szczególne osiągnięcie, prawdopodobnie Krzyżacy są lepszym filmem od oryginalnego Zmierzchu Tytanów).
Słyszałem wiele opinii na temat "Zmierzchu tytanów". Postanowiłem więc go niedawno obejrzeć. Film ma swoje lata więc wizualnie nie zachwyca. Gry aktorskiej nie ma w cale. Fabuła prosta i oczywista. Wielkie kino to to nie jest, ale...

Mimo tych oczywistych wad film jest niesamowicie klimatyczne i wcale się nie dziwię, że ma grono swoich fanów. Gdybym go oglądał mając te 8-10 lat to pewnie zrobiłby na mnie piorunujące wrażenie. Kolejna rzecz to Meduza. Na prawdę przerażająca! W nowych produkcjach nie spotkałem tak przerażającego stworzenia, mimo że technologia audio-wizualna poszła daleko do przodu. Czekam na "Starcie tytanów". Oczekuje lekkiego, szybkiego kina przygodowego z mitologią w tle

Odpowiedz cytując