Lemoniadowy Joe napisał(a):

Pomysł Cupiała na początku był dobry wiadomo ze błędy były popełniane a te dwie porażki to był kluczowy moment że cały wysiłek jak poniósł poszły w dużej części na marne i teraz sie można spierać ze można było inaczej zainwestować kasę np w baze , tylko ze dzis jest kazdy madry po fakcie moim zdaniem rozsądne wkładanie kasy w pierwszy zespół i próba zaistnienia na stałe w europie i tak moze dac większego kopa klubowi niż inwestowanie w baze , zreszta ja nie mam złudzeń Cupiał z TF nie da na baze kasy
po za tym jak mówimy o fundamentach to od początku to była inwestycja wysoce ryzykowna bez szkolenia młodzieży w Polsce bez stadionu przy nowym systemie pucharowym itd. baza to tylko jeden z elementów do zbudowania silnego klubu
|
Zgadza się, ale ta baza, to byłoby zabezpieczenie, gdyby jednak w tej Europie zaistnieć się nie udało co prowadzi wiadomo- do zmniejszenia budżetu, braku ruchu na rynku transferowym (który w ostatnich latach i tak był spory- mam na myśli głównie kadencję Bednarza w klubie). I tak, oczywiście, ze szkolenie itd. to tylko jeden z elementów potrzebnych do zbudowania silnego klubu, ale jak dla mnie, to jest to element podstawowy. Po prostu ktoś hurra optymistycznie założył, że awansować do tej zasranej

LM się uda, a że się nie udało wiemy wszyscy. Z resztą to założenie też było założeniem mocno na wyrost (o czym już pisał kolega wyżej- pieniądze za awans dostaje się dopiero po awansie).