Wyświetl pojedynczy post
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2010, 13:01
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Napisze tak teraz każdy jest mądry po fakcie a prawda jest taka ze celem była LM droga do celu dobre występy w PUEFA i rozstawienie w 3 r eLM brakowało nam w pewnym momencie naprawdę paru punktów nawet w 2006 bylibyśmy rozstawieni w elm Lm ale nie zdobyliśmy MP a gra o LM i wtedy byłby realne szanse na sukces.Zakładam że Cupiał włożył ile włożył i więcej by nie dał wiec co było w tedy mądrzejsza inwestycja LM czy baza która dałaby nam być może świetnych piłkarzy

Kasa poszła w błoto bo piłkarze kilka razy dali ciała w super ważnych meczach historia mogła sie zupełnie inaczej potoczyć.Dlatego ja nie bede nigdy gloryfikował pokolenia Valeregi i Tibilisi dla mnie Oni przyczynili sie do naszych problemów, jak juz szukam winnych

nie mieli super bazy ale mieli w elm. do LM mistrza Danii i Szwecji a nie Barcelonę Real czy nawet PAO a po za tym wtedy byli chyba jednak lepsi piłkarze w lidze i nie było problemu kupić kilku graczy bo kluby były biedne
Istnieje coś takiego jak długofalowa strategia rozwoju. Klub piłkarski, to nie zabawka, która ma spełniać czyjeś chwilowe kaprysy. Żeby usiąść na tronie i się na nim utrzymać, trzeba mieć solidne fundamenty, na którym ten sukces byłby zbudowany. W Wiśle ich nie ma. Gdyby Cupiał był mądry, albo słuchał mądrych ludzi chcących dla Wisły dobrze, a nie pracowników Tele-Foniki wiecznie na Wisłę w****ionych, to mielibyśmy, jeśli nie awans do LM I zdolniejszą młodzież mającą gdzie trenować i nie patrzącą tylko jak stąd s.......ić (bo wiadomo, że nikt nie lubi czuć się jak piąte koło u wozu), przynajmniej na 100% to drugie, bo inwestowanie w bazę treningową i młodzież to MUS i powinno być priorytetem. W Polsce przyjęło się, że na wychowankach bazują ci, których nie stać na zakup zawodnika. Czy to mądre, czy nie- sami oceńcie. No i ciągle mówisz o Valerengach, Dynamach i PAO, a ja mówię o samym początku Cupiała w Wiśle.

koyoot napisał(a):Wyświetl post
Heh, fajnie krytykowac kogos kto wtopil tyle pieniedzy w ukochany klub pilkarski, poniewaz mial inna wizje budowania potegi od szanownych forumowiczow. Na forum jednak wszystko mozna...

Juz pisalem to tysiace razy: jak krytykujecie to chociaz miejcie ku temu jakiekolwiek argumenty ktore beda mialy sens. Jak nie macie, to sie wogole nie odzywajcie...
Moja prywatna prośba do Ciebie- przestań .......ić.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując