Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2010, 10:36
kocie nie ma problemu-, wyrazilem swoje zdanie i może nie do końca cię zrozumialem.Możemy temat zamknać.Jak dla mnie

Dagobert napisał(a):Wyświetl post
Arapaho
....
mam nadzieje choć, że przyjąłeś do wiadomości że Wisła miała kolorystykę już przed wojna złożoną z 3 kolorów i nie było to tak, że przyszli milicjanci i nam dali te 3 kolory bo na początku twierdziłeś, że nie ma dowodów na to jak wyglądały barwy nasze przed wojna...
Dagobert prosze cię przeczytaj więcej niz jeden mój post- i pokaz mi ze gdzieś że mam wątpliwości do tego że barwy TSW są trójkolorowe i gdzie tak twierdziłem.Bo teraz to strzeliłeś ni w pieć ni w dziewięć.Cały czas mowa jest o lokalizacji na fladze kolorów niebieskiego i czerwonego.Ja twierdze że przedwojenne barwy nie uwzglednialy żadnej kolejnosci- mówiły tylko o herbie i strojach - i tu sie wszyscy zgadzamy jak jest i było-nie ma co tego poruszać.Natomiast barwy w ukladzie Cz-B-Nb- podawne chociażby na oficjalnej stronie klubowej oraz na flagach na masztach klubowych podczas meczów (nie pisze o tych na ogrodzeniach zeby ktos nie miał wątpliwosci) są ustalone już powojnie a wiec po przejeciu przez pion gwardyjski.Jeśli się mylę prosze o kogoś o podanie oficjalnego źródła że tak nie jest.Jesli nie to myśle że powinniśmy kultywować tradycję patriotyczną odwrocenia kolorów przez kibiców a nie tradycji układu kolorów narzuconych przez pion MSW w 1949r.Tradycyjnego - przedwojennego herbu i kolorów strojów nikt nie kwestionuje-jeszcze raz powtarzam.
Jest to moje zdanie - nikt się nie musi z nim zgadzać i nie musi być to powodem do wielkiej kłótni.Jeśli większość ustali że odpowiadają im barwy w ukladzie Cz-B-Nb.No problem.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując