Wyświetl pojedynczy post
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2010, 21:05
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Słonko, a czego ja jej mam zazdrościć? Na prawdę akurat jej niczego nie zazdroszczę.

A wybacz tekst o za ciasnym kombiezonie (i za zimnej kurtce) pochodzi z jej obozu, nie jest moim wymysłem. Więc zejdź ze mnie. I wybacz, dla mnie to żenujące. Moje prawo chyba tak uważać?
Niestety sodóweczka uderzyła totalnie do głowy (miałam ta "przyjemność" osobiście to widzieć), znam też wielu ludzi na codzień zajmujących się sportami zimowymi i kąazdy praktycznie Ci to powie.

I niestety sodówka u sportowców to coś, czego osobście nie toleruję.

Życzę jej jednak jak nalepiej, bo reprezentuje tam POLSKĘ ijak napisałam - chętnie odszczekam jak zdobędzie, więcej niż 1 medal. I wyjaśniając - to, że sądze że zdobędzie jeden medal nie jest efektem jakiejś zawiści czy tego, że źle jej życzę. To tylo moja osobista ocena sportowa. Tyle.
Tekst o kombinezonie i kurtce był stwierdzeniem faktu.
Nigdy nie usprawiedliwiała tym, swoich niepowodzeń.
Ona po prostu mówi to co akurat myśli. I są to luźne uwagi - nie szuka usprawiedliwień.
A to , że chce poprawić warunki startu, to chyba normalne ?

Nie wiem czego moglabyś jej zazdrościć, nie mniej sarkastyczna uwaga o kombinezonie wskazywala właśnie na tego typu animozje i była mało merytoryczna.
Tekst o sodowce troche naciągany.
Wiele osob wypowiada sie o niej wrecz przeciwnie.
Ciezka praca od rana do wieczora.
A to że ma niepokorny, goralski charakter - to tylko w jej pomaga.
Zreszta sama o tym mowi otwarcie.
Jak rownież jej trener.
Z którym jednak nie ma konfliktow i za ktorego dalaby sie pokroić.

Ja rowniez nie przepadam za sodowką u sportowcow.
Ale Justyny akurat to nie dotyczy.

p.s.
Protekcjonalny tekst "słonko" też proponowałabym zostawić.
Zwłaszcza, że odnioslam się nie do Ciebie personalnie tylko do Twojej wypowiedzi. I to do kombinezonu a nie do oceny sportowej - i prognoz ze zdobedzie jeden czy wiecej medali.
Odpowiedz cytując