Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2010, 10:39
Kocie w którym miejscu pisze że w 1930 (czy jakimolwiek roku przed II WŚ) przyjeto barwy Cz-B-Nb? Przeczytałem to co podałeś.NIe pytam o flage z ukośnym niebieskim pasem ,herb czy układ kolorystyczny strojów. Tylko o flagę prostokatną z układem Cz-B-Nb...wszyscy którzy są za takim układem piszą ze tak jest w statucie ale w statucie powojennym.Przed wojną prawdopodobnie nie było czegoś takiego jak flaga o którą sie kłócimy wiec powinno sie przyjac układ który jest dla nas bardziej bliski.Dla każdego (albo przynajmniej większości)tych kto zaczynał przygoda z TSW w latach 80 tych czy poczatkiem 90-tych jest oczywiste który układ jest blizszy sercu.Mówie to po wielu rozmowach z ludzmi z którymi zaczynaliśmy bytność na Reymonta i którzy są szczerze oburzenni (mam od nich upoważnienie żeby to napisac) stwierdzeniami : Komuna się skończyła więc juz nie protestujemy i zmieniamy barwy na Cz-B-N. Cóż dla jednych to nie ma znaczenia a dla innych którzy są do innych przyzwyczajeni i dostawali częstoroć za taki układ w łeb - ma to istotne znaczenie.
Zeby nie było nie przekonuje żeby bez zgody wszystkich środowisk wiślackich zmieniać tą kolejność ale daleki jestem od tego żeby "nie dawać prezentów w Boże Narodzenia- bo sie okazało że św.Mikołaja nie ma"
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując