Wyświetl pojedynczy post
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2010, 00:27
DarekK_11 napisał(a):Wyświetl post
ale zablokowano umowy miedzy powyzszymi klubami a ich sponsorami pomimo iz zostaly podpisane przed wprowadzeniem ustawy.

powinno byc tak ze od momentu wejscia ustawy nie mozna zawierac nowych umow, a stare az do wygasniecia pozostaja nietkniete.
A nie sądzisz że rodziłoby to krętactwa wszelkiej maści, bo np. kto by mi zabronił na podpisanie 5 listopada umowy na 50 lat?

@Ikki Nie wszędzie jest legalne reklamowanie hazardu, we Francji(chociaż tam pojawiają się głosy o legalizacji) np nie jest. Po za tym nie ma opcji by na państwach narodowych wymuszać przyjmowanie prawa innych państw narodowych. Traktat Lizboński sferę hazardu, alkoholu, tytoniu etc. pozostawia w gestii prawa narodowego(dlatego w Anglii możesz jechać autem po 0.8 promila, a we Francji 0.6: jeśli mnie pamięć nie myli)

Chociaż zaznaczam że dla mnie ta ustawa obok traktowania klubów sportowych jak zwykłe firmy jest jednym z najważniejszych powodów dla których polski sport ma się źle i będzie miał się jeszcze gorzej. Zwyczajnie jest idiotyczna. Ludzie, którzy grają i tak grać będą, a tą ustawą osiągnięto tyle że nawet śmieszny procent zarobków bukmacherów nie wróci do Polski
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 13.02.2010 o godz. 00:29.
Odpowiedz cytując