Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2010, 00:33
Cytat:
W takim razie pytam czy tak wygląda wolność słowa w Unii. Polska należy do Unii.
Cytat:
, bo na razie to jeszcze mamy wolność słowa.
Tak więc wygląda wolność słowa w Unii , że na razie to jeszcze ją mamy
A już na pewno nie będziemy oceniali jej odnosząc się do tego jakie ktoś raporty publikuje .
Gwarantuje Ci , że jeżeli spotkają Cię jakieś przykrości ze strony instytucji unijnych bądź krajowych instytucji działających w sferze stosowania unijnego prawa , z tego względu , że będziesz np pisał/mówił iż Polska ma więcej strat aniżeli korzyści z członkostwa w UE , że Twoim zdaniem unijne prawo za bardzo ingeruje w Twoje życie , że unijna biurokracja to moloch , że lepiej dla Europy aby składała się z odrębnych państw itp itd . To ja pierwszy napiszę , że w UE nie ma wolności słowa.
Póki co takie oskarżenia , to bzdury .
I nie życzył bym Ci abyś kiedykolwiek trafił do kraju gdzie naprawdę nie ma wolności słowa , bo wtedy byś się przekonał jak bardzo błądziłeś doszukując się w każdej najmniejszej .......e(jaką jest np ten raport) jakichś spiskowych tajemnic i bądź wie jak straszliwych zamachów na wolność jednostki .

Cytat:
Skoro MSWiA coś takiego ogłasza to znaczy że aprobują ten raport.
To jak się odnosi MSWiA do tego raportu jest napisane wyraźnie przy tym raporcie i tym się powinniśmy kierować a nie tym czy MSWiA coś ogłasza czy nie ogłasza .

Cytat:
No tak. Ale jeżeli tak to dlaczego MSWiA reprezentuje to jako RAPORT MSWiA?
być może MSWiA dostało od jakiejś organizacji międzynarodowej np ONZ lub Rada Europy zalecenie przeprowadzenia monitoringu sytuacji dotyczącej rasizmu , ksenofobii itp itd i dokonała tego monitoringu np poprzez raporty.
Nie oznacza , to w żadnym wypadku , że MSWiA musi się zgadzać z treściami tych raportów , bądź uważać treści w nich zawarte jako swoje stanowisko .

Cytat:
Jeśli zakład ma być sprawiedliwy, to w razie przegrania powinieneś umieścić w podpisie przekreśloną flagę UE
Cytat:
Proponuje tak jak 1q2
Hehe jak najbardziej .
Myślałem , że ta moja propozycja będzie bardziej zachęcająca .
W tym przypadku to ja się mogę nawet założyć o skok na główkę ze szkieletora

Cytat:
jeżeli Farage'owi uda się zorganizować referendum, będzie referendum i Brytyjczycy postanowią, że WB zostaje w Unii (sondaż dla "Daily Express" z 17.11.2009 - 86% uważa, że Wielka Brytania powinna natychmiast opuścić Unię - stąd moja pewność), to ok.
O nie , nie . Napisałeś stronę wcześniej , jasno i wyraźnie , że UK na 99 % opuści UE na wiosnę . Nie bądź gołosłowny i nie rozmywaj teraz tego jakimiś warunkami , że jak Farange jakieś tam referendum zorganizuje i , ze jak ludzie zagłosują tak a nie inaczej .
Sytuacja polityczna w UK wygląda w tej chwili tak , że Farange jedyne referendum jakie może sobie zorganizować , to np. takie rozciągające się na jego rodzinę i dotyczące tego co zjedzą na niedzielny obiad .
Wielka Brytania nie opuści UE ani na wiosnę tego roku , ani w najbliższym czasie . To jest zupełnie political fiction.
Nie żebym nie zauważał eurosceptycyzmu Brytoli .
Napiszę więcej . Byłbym jednym z ostatnich , którzy by płakali w wyspiarzach opuszczających Unię. Najpoważniejsze przedwojenne i te które pojawiły się zaraz po wojnie , koncepcje zjednoczonej Europy nie przewidywały , że w skład Unii wejdzie Wielka Brytania . Co ciekawsze , pomysłodawcą i głównym orędownikiem tego przepisu w Traktacie z Lizbony , który normuje opuszczenie Unii przez kraj członkowski , był brytyjski europarlametarzysta i przewodniczący Unii Europejskich Federalistów , Andrew Duff.
Przygotował on ten przepis specjalnie dla swojego kraju , ponieważ twierdził , że uczestnictwo UK w Unii , tylko osłabia proces federalizacji i że Zjednoczone Królestwo dla dobra UE powinno się znaleźć poza nią .
Jednak sytuacja faktyczna wygląda tak , że wystąpienie UK z Unii w najbliższym czasie , to bajka , political fiction .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 12.02.2010 o godz. 00:36.