Cytat:
|
Czy Polska nie jest przypadkiem członkiem Unii?
|
Jest , ale to nie implikuje w żadnym wypadku odpowiedzialności Unii za to co jej państwa członkowskie umieszczają na stronach swoich ministerstw .
Cytat:
|
MSWiA jest inst. publiczna i nie powinna publikować raportów w których autorzy proponują aby karać kogoś za eurosceptyczne poglądy, dodatkowo ZATWIERDZAJĄC TO JAKO OFICJALNY RAPORT.
|
1) czy autorzy proponują aby karać kogoś za eurosceptyczne poglądy ?
postanowiłem stracić trochę cennego czasu i zadać sobie trud , aby przejrzeć ten raport .
Co można wyczytać na jednej z pierwszych stron ?
Jeszcze raz należy podkreślić , iż celem wcześniejszych , jak i obecnych badań nie było wypełnienie funkcji Prokuratury i wskazywanie wypowiedzi spełniających działania przestępstwa
Dziękuje , dobranoc , to dopiero początek imprezy
2) zatwierdzając to jako oficjalny raport
jest wyraźnie napisane , że
Opinie wyrażone przez autorów raportu nie są oficialnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji w kwestiach będących tematyką tego opracowania. Opinie wyrażone w raporcie nie zawsze odzwierciedlają poglądy MSWiA
to co jest napisane odnośnie zastrzeżenia praw i obowiązku podania źródła ma się nijak do tego , czy coś umieszczone na stronie jest oficjalnym stanowiskiem , czy nim nie jest .
Jest wyraźnie w tekście opisującym raport stanowisko ministerstwa i to powinno zamknąć wszelką dyskusję w tym temacie .
To znaczy oczywiście możemy pisać , że to jest ich stanowisko , chociaż oni tak nie uważają , tylko w jakim celu
Cytat:
|
To ma, że jak WB nie wyjdzie z Unii (na wiosnę na 99% wyjdzie) to Farage pewnie też trafi do pudła jako "ksenofob".
|
hehe
Mogę się z wielkim spokojem założyć , że dnia 23 czerwca UK będzie wciąż krajem członkowskim UE .
Więc jeżeli jesteś taki pewny swojej racji (99%!) , to przyjmijmy zakład .
Jeżeli ja wygram , to wrzucisz do podpisu zdjęcie flagi Unii (bez żadnych skreśleń , dopisków itp , taką jaka jest w rzeczywistości) zamiast MJ'a , jak Ty wygrasz , to ja przestanę komentować na forum Twoje posty o UE

.
A co do drugiej części ,,Farange też pewnie trafi do pudła jako ksenofob''
No i co zrobić z tego typu sformułowaniami zupełnie odbiegającymi od rzeczywistości ?
Przecież to nie niesie ze sobą ani żadnej powagi merytorycznej , ani chociażby grama przesłanek , że tak się może stać
Na tej zasadzie można napisać
wszystko , tylko po co ?
nie rozumiem ?
Napisałem jak w wielkim skrócie wygląda zawieranie umów międzynarodowych przez UE .
Jeżeli nowa wersja porozumienia (już nie tymczasowego , tylko stałego) rozwieje obawy parlamentarzystów , to kiedyś tam w odległej przyszłości zostanie być może zawarte.