Wyświetl pojedynczy post
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.02.2010, 08:18
rav napisał(a):Wyświetl post
To nie temat o barwach.

Kolego gooro33, zanim nazwiesz coś dramatem, poczytaj, popytaj, szczególnie kibiców z dużym stażem, a potem pisz.

Są tacy, dla których barwy są n-b-cz, dla innych cz-b-n. Oficjalnie (nie tylko S.A., ale i T.S., co bodajże jest i w statucie) barwy są czerwono-biało-niebieskie.

Przyśpiewki czy zawołania są o barwach i tych, i tych. Natomiast podstawowym kolorem koszulek był zawsze czerwony, czerwona jest tarcza w herbie, stąd czerwony kolor - jako ten ważniejszy - na górze naszych barw.

Zatem jeśli ktoś nie akceptuje logicznych argumentów, to niech przynajmniej zachowa dla siebie komentarze typu "dramat" czy "kompromitacja", bo i ja mogę powiedzieć, że komuna się skończyła i kompromitacją jest odwracanie do góry nogami naszych barw gdy nie ma przeciw czemu protestować. Przylazł taki na mecz 3x na krzyż, zobaczył pięć flag i dwie oprawy i robi za eksperta. To, że wśród grup decyzyjnych w temacie opraw przeważa opinia, że barwy są n-b-cz, to nie znaczy że takie barwy są oficjalnie obowiązujące.
Dzieki za uswiadomienie... zobacz ze cytuje kolege ktory ma o barwach zdanie ze sa n-b-c, koniec i kropka... I nie denerwuj sie tak bo moj post byl bardziej zartem niz tym cytowanym przez Ciebie odwolaniem do dramatu...

kot
Cytat:
Cytat:
W 1911 dwie niebieskie gwiazdy wyparła jedna, pięcioramienna biała, która na stałe zagościła na lewej stronie. W 1936 roku ustanowiono, iż herbem klubu będzie właśnie Biała Gwiazda na czerwonym tle przepasana niebieską wstęgą. Czerwono-biało-niebieskie barwy są od tego czasu symbolem klubu aż po dziś.
Ten kto chce podważać historię i tradycję klubu, niech się zastanowi nad tym, czy geny daje synowi ojciec czy syn ojcu i czy barwy klubu to ich wersja założycielska oraz oficjalna po dziś dzień, czy wersja dowolnie zmutowana ? Szacunek do tradycji i oficjalnych barw to rzecz święta a nie bluźniercza.
Nic dodac nic ujac..
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 11.02.2010 o godz. 08:20.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując