Cytat:
Przepraszam próbujesz sugerować, że bramkarz nie musi mieć tych kilkunastu meczy w ekstraklasie i wskoczy od bramki od zaraz, skoro ogranie nie jest ważne to po co taka Legia wypożyczyła Skabę do Bytomia, że w Wiśle nie ma bramkarza rezerwowego bardziej doświadczonego ? No może Juszczyk ma 26 lata, ale to chyba nie jest synonim słowa doświadczenie, był by doświadczony, gdyby miał 50 meczów w ekstraklasie, występy w pucharach europejskich, ale on nie ma. Więc czym byś my ryzykowali dając na ławę takiego Kurto, który ma opinię dużego talenta(oczywiście na razie dobrze że ogrywa się w Młodej ekstraklasie) ale przecież i tak był by 2 bramkarzem, a mamy przewagę mimo że Pawełek zaliczył parę baboli w lidze, pragnę zauważyć że gdy Cebanu w rundzie jesiennej wszedł za Pawełka, dobrze się spisywał i nie puścił babola, a Wisła jakoś wygrywała.
|
1. Polska język trudna język, ja to rozumieć, ale użytkownik biała gwiazda nie może zapomnieć o trudnych zasadach języka, jak odmiana przez przypadki.

2. Pisałem wcześniej, powtórzę się, skoro to koniecznie - oczywiście, że wolałbym na ławce kogoś o potencjale Skaby, Dolhy, kogoś, kto z ławki wniósłby więcej do drużyny, niż Juszczyk. Bramka to specyficzna pozycja, nie jest przypadkiem, że na niej wybijają się w młodym wieku bardzo specyficzne postaci, reszta musi zbierać doświadczenie na treningach. Juszczyk to doświadczenie ma zdecydowanie większe od Kurto, którego zwolennikami z niewiadomych przyczyn na tym forum jest spora grupa osób. Kurto to jeszcze junior, na dodatek junior wcale niepewny w takiej ME - teraz w niej będzie grał na okrągło i pewnie na podstawie jego dyspozycji podjęta zostanie decyzja, kto będzie siedział na ławce. Zdecydowanie lepiej jednak mieć kogoś nawet o potencjale Juszczyka na ławce w razie czego, niż wybierać na ławce między kiłą a hivem, czyli pomiędzy Jarosińskim a Kurto. Nie jestem w stanie pojąć, jakie ktoś widzi przesłanki do tezy przeciwnej.
Cytat:
|
Uważasz że mamy takie gwiazdy na pomocy, że Mączyński nie zasługuje na jakąkolwiek szansę
|
Dokładnie tak, znów się powtórzę: Jirsak, Sobolewski, Diaz, ewentualnie Garguła, prawdopodobnie Ba. Mączyński byłby 4/5 = szanse na grę równe zeru = bardzo rozsądna decyzja o wypożyczeniu go.
Cytat:
|
A zresztą, Skorża sam powiedział że Mączyński zrobiła bardzo duże postępy na wypożyczeniu i widzieliśmy jego świetne podanie do Łobo na jednym ze sparingów
|
Czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego, jakie wysuwasz argumenty?
1. Opinia samego zainteresowanego (Jarosiński powie Ci, że jest lepszy od Fabiańskiego na bramce, wystawisz go?)
2. 1 (jedno, powtarza - jedno!) dobre podanie w sparingu.
To chyba nie wymaga podsumowania.
Cytat:
|
GacekCCM ale po co ich wypożyczać oni już niedługo będą w połowie swojej kariery piłkarskiej (patrząc na polskie realia to mało który piłkarz gra dobrze po 30..)
|
Burliga - 22 lata w lecie. Mączyński - 23 lata. Nie rozśmieszaj mnie.