Wyświetl pojedynczy post
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.02.2010, 20:24
Cytat:
Jakiś zagraniczny thriller, horror mi ktoś poleci? Coś co wymaga myślenia. Coś dłuższego.
Przykłady thrillerów masz na poprzedniej stronie. Co do horrorów, to się nie wypowiem. Nie lubię za bardzo tego gatunku.

Cytat:
Szukam również książki która przedstawia jakieś opowiadania znanej postaci z światu futbolu z wplecionymi elementami kibicowskimi. Jeśli coś takiego w ogóle powstało.
Jeżeli masz na myśli piłkarza, to trochę trudno o takie mieszanki. Z reguły jest tak, że albo masz do czynienia z typowo piłkarską biografią w stylu książki o karierze Jurka Duda, albo z pamiętnikiem typowo kibicowskim. Wyjątkiem, który może Cię zainteresować jest "El Diego"

Czytałem, ją jakieś 4 lata temu. Przyznam, że sporo ciekawych faktów można się z niej dowiedzieć. Oczywiście, co typowe dla Maradony, sporo w niej megalomanii, która czasem może być nawet męcząca dla osób, które koniecznie wymagają rzeczowych i konkretnych opisów.

Mi osobiście, to nie przeszkadzało. Sporo nowych informacji na temat związków piłkarza z neapolitańską mafią czy tamtejszym półświatkiem.

Książkę w pierwszej kolejności polecam osobom, którzy pamiętają wyczyny tego piłkarskiego geniusza z boiska. Z pewnością nie jednemu długo jeszcze będzie kojarzył się z młodzieńczą fascynacją futbolem.
Ostatnio edytowane przez Vinci : 09.02.2010 o godz. 20:36.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując